Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Założyłem właśnie sekwencję i gość co to zakładał chce jechać na hamownie ustawić gaz na tip top. Wg mnie teraz jest rewelacja.

Obawiam się o skrzynię. Nie wiem czy mi to wszystko wytrzyma i czy się przypadkiem nie rozsypie. Teraz chodzi bardzo dobrze ale ma już 190000 i nie wiem, czy nie jest coś cofnięte.

Przetrzyma tą katorgę czy lepiej nie ryzykować.

Skrzynia 5hp18 silnik m60b30

Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki.

Pozdrawiam Adrian1031

Opublikowano
jeśli gaziarz koniecznie chce tak zaprogramować instalację (przyznaję że to daje dobry efekt), to lepiej wytocz auto wieczorem na autostrade (jak jest minimalny ruch) w na drodze ustawiajcie system - daje równie dobry efekt
Opublikowano
jeśli gaziarz koniecznie chce tak zaprogramować instalację (przyznaję że to daje dobry efekt), to lepiej wytocz auto wieczorem na autostrade (jak jest minimalny ruch) w na drodze ustawiajcie system - daje równie dobry efekt

z doswiadczenia wiem ze samo ustawienie na autostradzie daje sredni efekt - mi poustawiali na obwodnicy krakowa - chodzilo dobrze , ale jak jezdzilem po miescie to samochod szarpał przy ruszaniu ... dlatego najlepiej ustawiac w roznych warunkach - zarowno w ruchu mijskim jak i przy szybkiej jezdzie.

Opublikowano

Chyba jednak pojadę. Chodzi mi głównie o skrzynie ale skoro piszecie że nie powinno się nic stać to nie będę się przejmował. Zresztą gość sam płaci za to. A jak nie pojadę a będzie kulała to może mnie zbywać że chciał a nie byłem. Jak będę miał wyniki to wstawię na forum.

Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

z doswiadczenia wiem ze samo ustawienie na autostradzie daje sredni efekt - mi poustawiali na obwodnicy krakowa - chodzilo dobrze , ale jak jezdzilem po miescie to samochod szarpał przy ruszaniu ... dlatego najlepiej ustawiac w roznych warunkach - zarowno w ruchu mijskim jak i przy szybkiej jezdzie.

ale ja nie pisałem, że ma jechać na autostradzie 180kmh i fiku-miku,

wyjedzie na dobrą pustą droge, i raz 40, 100,160 i td.. - kolega tak ustawiał 4 lata temu swoje audi s2 na obwodnicy Krakowa, na różnych prędkościach, od 20kmh do 230kmh - aż do sprzedaży auto jeździło cacy :roll2:

Opublikowano
Jeśli chodzi Ci o S2 z beskidzkiej to czy ja wiem czy ono tak bez problemu jeździło.

A czy chodzi Ci o to ciemnozielone z Biłgoraja? :?:

Opublikowano
Chodzi mi o Piotrka gazownika S2 ale nie ważne to nie forum AUDI.

To podsumowując, nie wiem jak sie sprawuje auto Piotrka,

a chodziło mi o auto Roberta, było na rej. LBL, teraz jeździ nim od ponad roku jakiś burak z bierzanowa.

A teraz koniec - już nic nie pisze o audi.

Opublikowano

tak, cimnozielone z silnikiem 2.5 r5, LBL - z biłgoraja.

jeszcze pamiętam cały nr rej.,

potem je Robert zmienił na tajne e38 735iA, niestety z podmienionym silnikiem na 4.0, przez co powtarzały się błedy kompa - auto niestety skończyło w jesieni czołowo na autobusie MPK.

Było tak walnięte, że tylko na złom (nawet dach sfalowany), ale jakiś oszołom z Tarnowa je wziął i wyklepał na sprzedaż.