Skocz do zawartości

cos mi caly czas lekko piszczy kiedy silnik pracuje..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cos mi caly czas lekko piszczy kiedy silnik pracuje,który to moze byc pasek???Wczesniej nic mi nie piszczało było cichutko przejechalem prawie 10tys i cos mi tu zaczelo piszczec.Mozecie pomóc?
Opublikowano

wątpię czy to sam pasek.

To może być jedno z urządzeń, które są kręcone przez paski np pompa wodna, alternator lub rolki od napinaczy pasków.

Najłatwiej zdjąć pasek i przekręcić pompę, alternator, rolki po kolej aż znajdziesz co zbliża się do końca swojej żywotności.

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
Też myślałem, że łożysko a okazało się że pasek. Sporo osób tak ma nawet na nowym pasku. Zauważyłem, że jak stoi pod chmurką i jest wilgotno na dworze to po nocy jest glosniej. P.S. Mówie o takim "ćwierkaniu" a nie piszczeniu mocnym.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie piszczał pasek,załozyłem oryginalny dla BMW firmy contitech.I jest juz lepiej nie piszczy podczas odpalania:-) Lecz mam równiez do wymiany napinacz paska :-( jesli napinacz juz sie konczy to bedzie piszczało nie zaleznie od tego czy załozymy nowy pasek,podróba 110zł na allegro ale ja tam wole BMWfans oryginał 200zł ale cóż szmelcu nie pcham pozdrawiam

Wiec jezeli cos piszczy komuś w silniku to stawiam do wymiany pasek+napinacz do wymiany,,rolki u mnie są dwie,ewentualnie moze sie zdarzyc ze to któres z urzadzen typu alternator pompa wodna.

pozdrawiam