Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że w innym wątku ( http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=75272&postdays=0&postorder=asc&start=345 ) wyszła dyskusja o v1 i może mały grupowy zakup wydzielam osobny wątek żeby nie brudzić w tamtym.

Nie ma jak porządny antyradar pod osloną przeciwsloneczną.

Dziala superbezblęnie.

A jaki jest najlepszy?

Powoli musze sie zastanowic bo coraz wiecej punktow.

Ja mam valentine v1 i jestem zadowolony. Chyba jako jedyny 'monitoruje' przód i tył auta.

W ostatnią niedzielę wykrył mi nieoznakowaną octavię z kamerą w Jankach. Koszt dość wysoki bo około 1500zł ale moim zdaniem się opłaca.

Ostrzeżenia z PDA są do d* bo 99,9% fotoradarów i tak jest nieaktywnych (a w niedługiej przyszłości będziemy mieli skrzyneczkę co 10km).

No dobra dobra, ale dzisiaj nieaktywny jutro moze byc aktywny i jedna dluzsza trasa "na pewniaka" moze kosztowac utrate prawka. Oczywiscie, ze wiekszosc ostrzezen automapy jest falszywe - szczegolnie suszarki i przenosne fotoradary - to oczywiste. Ale wiedzac gdzie lubia stac wystarczy zachowac wzmozona uwage :norty:

A ten porządny antyradar sie nie myli ?

Ja swoj stary porzucilem gdzies w garazu wlasnie ze wzgledu na ogromna ilosc falszywych piiiiiiiiiiiiiiisniec

Antyradar oczywiście się myli. W terenie zabudowanym generalnie nie można go używać. Reaguje na czujniki w automatycznie otwieranych drzwiach (bo fale, które emitują są identyczne z tymi z fotoradarów). Jednak na trasie fałszywych alarmów jest minimalna ilość (piszczy czasami na stacje benzynowe). Można łatwo odróżnić piśnięcia fałszywe od tych prawdziwych bo stacje benzynowe popiskują raz na sekundę a fotoradary piszczą bardzo szybko (jak jesteś blisko jest to ciągły pisk).

Pytanie których pisków lepiej słuchać? Mam AutoMapę od 4 lat i na trasie Warszawa-Katowice lektor po prostu nie zamyka jadaczki ;) Wolę czasami fałszywe piśnięcie od terkotania 'uwaga radar', 'uwaga fotoradar', 'uwaga możliwa suszarka'. Zostawiłem na AM tylko ostrzeganie króciutkim piśnięciem o niebezpiecznych miejscach - wystarczy.

Zrobiłem już zdjęcia mojego v1. Jeżeli ktoś jest zainteresowany zapraszam na priv'a (zgadzam się z tora co do delikatności tego tematu).

Mam dość duży odzew zainteresowanych v1. Im więcej znajdzie się chętnych tym niższa będzie cena. Taki mini group-buy się zrobił ;)

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano
v1 około 1800-2000 zł (dobry jest takze beltronics rx65e około 1500 zł)

Ale jak to jest z tym AntyRadarem - cytuję podpis Kolegi ": Jest cały czas przy mnie, zawsze mogę na nią liczyć, nie jest zazdrosna, ale trochę wymagająca, nie robi fochów o inne kobiety i pojedzie ze mną na koniec świata... "

...

Czyli się nie odpieprzy i nie odkleję się od tego AntyRadaru... to nie chcę takiego... !!!

Opublikowano

Przy okazji napiszę o minusach i plusach z mojego punktu widzenia.

- W mieście nie nadaje się do użytku zbiera mnóstwo śmieci z czujników automatycznych drzwi

- Popiskuje czasami na stacje benzynowe (drzwi)

- Nie działa na wszystkie wozy z kamerami (niektóre nie mierzą 'ofiary' radarem tylko są sprzężone z własnym prędkościomierzem)

- Reaguje (oczywiście) na mierniki prędkości, które nie robią zdjęć tylko wyświetlają komunikat (np "ZWOLNIJ")

+ Działa na wszystkie (aktywne) fotoradary - demaskuje puste skrzynki

+ Działa na wszystkie pasma (nawet te, które w Polsce dopiero będą)

+ Pokazuje kierunek, z którego jest sygnał (przód, tył, boki) ma dwa sensory (przód, tył)

+ Potrafi wykryć policjanta z suszarką z odległości nawet 1km

+ Nawet jak policjant nie będzie 'suszył' żadnego auta przed Tobą i strzeli tylko w Ciebie a Ty szybko przyhamujesz - będzie miał błędny pomiar

+ Ma największy zasięg z dostępnych na rynku (i najmniej fałszywych alarmów)

+ Można go zgrabnie zainstalować (bez wiszących kabli)

+ Dobrze wiadomo kiedy mamy do czynienia z błędnym sygnałem a faktycznym pomiarem prędkości (v1 przy pomiarze wydaje prawie ciągły pisk)

+ Ma tryb na Europę

Z mojego punktu widzenia to jedyne (oprócz jazdy zgodnej z przepisami :) ) remedium na fotoradary, których w Polsce jest dużo (a będzie wg gazeta.pl o wiele więcej). Jeżeli ktoś jechał ostatnio ósemką z Wawy na Wrocław z powiadomieniami z nawigacji o fotoradarach (ponad 100szt) pewnie wie co mam na myśli.

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano
v1 około 1800-2000 zł (dobry jest takze beltronics rx65e około 1500 zł)

Ale jak to jest z tym AntyRadarem - cytuję podpis Kolegi ": Jest cały czas przy mnie, zawsze mogę na nią liczyć, nie jest zazdrosna, ale trochę wymagająca, nie robi fochów o inne kobiety i pojedzie ze mną na koniec świata... "

...

Czyli się nie odpieprzy i nie odkleję się od tego AntyRadaru... to nie chcę takiego... !!!

Pytasz jak działa AR w praktyce? Filmiki http://pl.youtube.com/results?search_query=antyradar+valentine&search_type=&aq=f

Opublikowano

AR powinien wykrywac z minimum 150 m, żeby kierowca mial czas na reakcje.

Jadac:

100 km/h, 100 m przejedzie sie w 3,6 sekundy,

150 km/h, 100 m przejedzie sie w 2,4 sekundy,

a to dosłownie moment.

Umiejscowienie AR pod ręką, gdyż musi być możliwość szybkiego demontażu, za używanie AR mandat 500 zł i 3 pkt karne.

Opublikowano

powiem tyle ze jest zajeb... :mrgreen: tyle razy ile mnie uratowal to tylko wielkie :modlitwa: pokłoniki ;] Nie ma co marzyc ze zlapie wam radar z kilometra :naughty: Srednia odleglosc to 100m i powiem ze jest to wystarczajaca odleglosc nawet jezdzac bmw :D

Mozecie sobie porownywac do innych i gdybac ktory lepszy.

Nie uzywalem nigdy innych wiec nie wiem jak to w realu jest ale V1 jak dla mnie RZĄDZI :!: :cool2:

Opublikowano

Stinger: Jestem zainteresowany zakupem Valentine V1.

Kiedy planujecie grupowy zakup tego antyradaru ???, czy zgłosiła się już wystarczająca liczba chętnych aby wynegocjować jakąś rozsądną cenę ???