Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Uprzedzając co poniektórych :lol: Użyłem szukajki, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.

Chcę zdjąć w aucie kierownice - mam taką samą jak ta:

http://www.allegro.pl/item395097228_kierownica_bmw_e36_nowy_model.html

1.Czy może mi ktoś powiedzieć jakim kluczem mam odkręcić airbag?

2.Jakieś rady co do faktu zdjęcia kiery - coś czytałem o tym, że trzeba uważać na taśmę, czy mogę prosić kogoś, żeby wytłumaczył mi jak to zrobić żeby nie uszkodzić tej taśmy.

z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi.

RWD Rulez!
Opublikowano
jak widzisz z tyłu kierownicy masz 2 śruby muszisz je odkręcić odpowiednim kluczem bądź śrubokrętem zdjąć tą górną część a potem odkręcic kierownice od kolumny a taśma jest na kostkach tylko nie szarp bo orwiesz i trzeba lutować
przedni napęd jest dla dziewczyn...
Opublikowano
jak widzisz z tyłu kierownicy masz 2 śruby muszisz je odkręcić odpowiednim kluczem bądź śrubokrętem zdjąć tą górną część a potem odkręcic kierownice od kolumny a taśma jest na kostkach tylko nie szarp bo orwiesz i trzeba lutować

Gdybyś mógł rozwinąć myśl, a zwłaszcza to co pogrubiłem,

byłbym naprawdę wdzięczny...

RWD Rulez!
Opublikowano

Ja mam podobną kierownicę z Air Bagiem i w mojej poduszkę trzymają 2 śruby typu TORX. Przy zdejmowaniu poduchy wyłącz zapłon lub najlepiej dla bezpieczeństwa odłącz aku bo może wywalic błąd poduchy.

Po wyjęciu Air Bagu zobaczysz główną śrubę która trzyma kierownicę. Klucz do kół powinien pasowac :mrgreen:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
tak jak kolega napisał odkręć te śruby kluczem typu torx albo innym śrybokrętem gwiazdkowym płaskim tym na jaki jest przystosowany łeb śruby co do kutowania to jak urwiesz kostkę od taśmy to potem trzeba ją przylutować albo wymienić taśmę a tak wogóle to widze że twoja wiedza mechaniczna jest mizerna wiec jedz do mechanika dasz mu 20pln i ci to zrobi bo jest juz za póżno na naukę
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź wr75010

koledze myszabmw też już dziękuje.

Proszę też żeby już darował sobie temat skoro nie ma nic konstruktywnego do napisania.

a tak wogóle to widze że twoja wiedza mechaniczna jest mizerna

1. Nie Tobie to oceniać, Ty w tym wątku też nie błysnąłeś...

Forum jest po to żeby pytać, a nie wyśmiewać się z cudzych pytań.

Jeżeli nie masz nic konstruktywnego do napisania to daruj sobie i snuj

przemyślenie gdzie indziej.

wiec jedz do mechanika dasz mu 20pln i ci to zrobi

2. Pomysł GENIALNY!

Pojadę do mechanika, odkręci mi kierownice, zapłacę mu te 20, a auto

przywiozę sobie do domu... chyba taczką :duh:

bo jest juz za póżno na naukę

3. Na naukę nigdy nie jest za późno.

Pozdrawiam.

RWD Rulez!
Opublikowano
tak jak kolega napisał odkręć te śruby kluczem typu torx albo innym śrybokrętem gwiazdkowym płaskim tym na jaki jest przystosowany łeb śruby co do kutowania to jak urwiesz kostkę od taśmy to potem trzeba ją przylutować albo wymienić taśmę a tak wogóle to widze że twoja wiedza mechaniczna jest mizerna wiec jedz do mechanika dasz mu 20pln i ci to zrobi bo jest juz za póżno na naukę

Tak na mój prosty chłopski rozum to jakby chciał jechać do mechanika to by pojechał i nie pisał na forum...

Ma rację chłopak, że pyta zanim coś popsuje... A jak popsuje to też dobrze... Się nauczy i drugi raz nie urwie :cool2: Jestem technikiem serwisu wiem co mówie :twisted2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
kiedy ktoś pyta jak zdjąć kierownice to sory ale troche sie nie zna i jeszcze napisałem jak to zrobić to nie zrozumiałes to comam ci pisać krok po kroku człowieku to tylko kierownica :mrgreen: