Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jestem zainteresowany kupnem w/w modelu, najchetniej z usa, myslalem tez o zalozeniu dobrej instalacji lpg, co o tym sadzicie jakie sa koszty uytzrymania tego auta, etc. z gory dziekuje za pomoc
Opublikowano
wiem i wlasnie dlatego raczej sie nie zdecyduje na instalacje lpg, a w sumie gdyby mi sie trafila 3.0 w dobrym stanie to nawet spalanie mozna przezyc, chociaz w aucioe ktore teraz uzytkuje musialbym sie niezle nameczyc zeby miec takie wyniki spalania, bo moje 1.6 120 KM spala 6,5 w trasie i ok.8 w miescie
Opublikowano
wiem i wlasnie dlatego raczej sie nie zdecyduje na instalacje lpg, a w sumie gdyby mi sie trafila 3.0 w dobrym stanie to nawet spalanie mozna przezyc, chociaz w aucioe ktore teraz uzytkuje musialbym sie niezle nameczyc zeby miec takie wyniki spalania, bo moje 1.6 120 KM spala 6,5 w trasie i ok.8 w miescie

Ale w Twojej wizytówce stoi już jak byk: X5... rozumiem więc że wpisałeś to trochę na wyrost... :oops:

Opublikowano
no dokladnie :lol: dlatego zalozylem ten temat poniewaz chcialbym dowiedziec sie wszystkiego o BMW i stac sie posiadaczem tego cacka :D
Opublikowano
no dokladnie :lol: dlatego zalozylem ten temat poniewaz chcialbym dowiedziec sie wszystkiego o BMW i stac sie posiadaczem tego cacka :D

No to kupuj i pochwal się nam. Auto jest super, będziesz zadowooloonyyy... :cool2:

...

Opublikowano
no dobrze, to skoro czesc z was ma juz jakies doswiadczenia z X5 to moze mi podpowiecie na co zwracac uwage, jakie sa slabe strony tego modelu no i oczywiscie jaki jestkoszt utrzymania autka, chodzi mi o serwis, opony itp, no wiecie zreszta sami...
Opublikowano

witam moja 3.0d 135KW automat w mieście pali do 13 a w trasie 10 i poniżej nie udało mi się zejś nigdy jazda tym samochodem to prawdziwa przyjemność to długodystansowiec, wentylacja,klimatyzacja jest bardzo wydajna widoczność do tyłu taka sobie polecam uzupełnić parktronik o kamerę cofania to koszt 2000 pozatym samochód ma dość twardo zestrojone zawieszenie jak każda BMW koszt opon 19"to wydatek 4000

za komplet wymieniałem turbina z wymianą 3000 wtryski 800 za 1szt plus 100 wymiana szyba przód kosztuje 2000-4000 z wymianą zależy jaka koszt naprawy zawieszenia niewielki i żadko sie psuje w moim mam nivo

polecam podobmo dość drogie w naprawie, nie sprawdzłem :D

Opublikowano
Ja posiadam 3.0 D 218 Km z manulną skrzynią. Wczoraj bylem w trasie. 250 km bez zatrzymywania sie. Zresetowalem komputer przed wyjazdem z garazu .. Zatankowałem Vervy, na Orlenie :) Spalanie jakie wyszlo mi po tych 250 KM to 5.8 L :):) Sam bylem mile zaskoczony :) ale jechalem bardzo powoli bo mgły, i za wczesno sobie wyjechalem. wiec nigdzie nie spieszylo mi sie i nie bylo korków.. .. jechalem z prędkoscią 80 - 100 km/h na dobrej nawiezchni :):) Uważam ze to bardzo oszczedny samochod :) Wiem że nie kazdy potrafi w to uwiezycz, bo ja sam bylem zaskoczony.
Opublikowano
Jeśli się decydujesz na diesla, to proponowałbym przy pierwszej wymianie oleju wymienić separator oleju. Mozę to zaoszczędzić kasy na turbinę.
Opublikowano
tez bym ci zaproponowal 3.0 d ma nawet dobrego kopa i na autostradzie spalila mi tylko 8,4 l przy 276koniach poniewaz byla powiekszaana na czipach bo tak normalnie 2005rocznik ma 218 koni :d polecam 3.0 d w szczególności ze sport pakietem
Opublikowano
tez bym ci zaproponowal 3.0 d ma nawet dobrego kopa i na autostradzie spalila mi tylko 8,4 l przy 276koniach poniewaz byla powiekszaana na czipach bo tak normalnie 2005rocznik ma 218 koni :d polecam 3.0 d w szczególności ze sport pakietem