Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam następujący problem , który jak tylko widze , że jest wilgotno na dworszu wiem , że się pojawi a jest to strasznie uciążliwe.Mianowicie po uruchomieniu samochodu po kilkunastu metrach pojawia się następujący problem , zapalają się następujące komunikaty o niedziałających podsystemach:

Dynamic Drive

Run flat injectrot

Aktywny układ kierowniczy

ABS

W 1 chwili wyłącza się wyświetlacz, jak działają wycieraczki też się zatrzymują,przestaje działać wskaźnik kilometrów,spalania chwilowego to są problemy które trwają kila sekund.Awaria występuje tylko jak jest wilgotno!!!Po przejechaniu paru kilometrów wraca wszystko do normy i systemy wracają do normy.Jeśli ktoś ma jakiś pomysł poza wizytą w serwisie bo tam zazwyczaj jak dojade do błędy ustępują ;-/

Pozdr

Opublikowano

Witam. Mam podobny problem. Auto aktualnie stoi w warsztacie(po raz któryś) i uporczywie szukają co wyłącza poszczególne urządzenia w czasie deszczu. U mnie autko jezdzi jak jest sucho.Jak zaczyna padać dzieją się różne dziwne rzeczy.

-skalują się zegary po czym prędkościomierz opada i nie liczy kilometrów

-aut. skrzynia przełącza się w tryb awaryjny(czerwona zębatka)

-zapala się ABS, kontrola trakcji,klocki hamulcowe

-Aktywna kierownica przestaje wspomagać

-aktywny tempomat nie działa

-wentylatory odpalają na pełne obroty lub falują

I co to może być??? Ma ktoś jakiś pomysł

Opublikowano

widze , że niestety nie jestem sam w podobnym problemie ;-/ hesio4 z którego roku masz autko i z jakim motorem?Myślałem , że zmiana softu w czymś pomoże ale nie ma to wpływu bo mam wgrany nowy.

Pozdr

Opublikowano
Rocznik 2004 3.0L diesel 218km.Kupiony w BMW, jeden właściciel, bezwypadkowy.Soft mam wymieniony.Posprawdzane wszystkie masy i przewody do sterowników.Wymieniłem również ako, chociaż było dobre i dalej nic.Jak spadnie trochę deszczu to sie robi kolorowo na tablicy zegarów.
Opublikowano
a czy faktycznie wszystkie te urządzenia przestają działać, czy tylko wyświetalny jest taki stan? np Aktywna kierownica przestaje wspomagać?

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
Niestety wszystko przestaje również działać,wyświetlacz gaśnie,radio się wyłącza,telefon przerywa rozmowę,kierownica aktywna przestaje działać itd