Skocz do zawartości

POMOZCIE..HISTORIA SMUTNA ALE PRAWDZIWA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich specow, tych ktorzy lubia swoje maszyny lub tych ktorzy maja ich dosyc.Podobny temat juz byl ale ja tez jestem w ,,kropce,,Jakies 2 lata temu kupilem swoje 750iA 92rok, max wersja, dalem za nia 9300,kupilem od goscia ktory byl dentysta i mial ten samochodzik jako 3 a uzywal go sporadycznie, od daty zakupu jego czyli 2004 wlozyl do niego cos kolo 20 tys zlotych w tym gaz za 7 tys oczywiscie sekwencja,byl 1 wlascicielem w polsce,bezwypadkowe naprawde ladne aucisko oczywisce w orginalnym lakierze DIAMANTSCHWARZ METALIK, kupilem to auto i zaczely sie problemy,bmw kupilem w najwieksza zime czyli nie mialem jak sprawdzic czy silnik ma odpowiednia moc.Jak nie bylko sniegu bylo zaskoczenie ale negatywne, silnik raz palil na 1 str raz na 2, nigdy nie powiedzialbym ze ma 300KM, nie mowie juz o gazie, gdzie nie powinno byc spadku mocy a tu byl, skrzynia nie przerzucala powyzej 2 biegu jak byla zimna, byly to moje poczatki jezeli chodzi o bmw 7 wiec mialem rece rozlozone co do elektroniki, skrzynia siadla po czasie bo zachcialo mi sie palenia ,,gumy,, i przez moja glupote musialem cos wymyslec, kupilem wiec cale 750iL bez gazu na alumach ,,17,, za 3500, wyjalem skrzynie , i alumy reszte sprzedalem w pierony i sie wszystko zwrocilo, czas zajac sie silnikiem, wczesniej puknalem przodem wiec zderzak +malowanie, dobrze ze mialem zderzak od tej na czesci, czas sie zajac silnikiem,na kompie wyszlo ze jest walniety sterownik silnika MOTRONIC,wymienilem-0 BLEDOW, ale kasa szla na diagnostyke i proby, a benzyna lala sie litrami, oddalem w koncu do serwisu BOSCH w czestochowie, zlokalizowali mi nieszczelnosc kolektorow na lewej stronie i ze 11 cylinder nie przepala,raz chodzi na 12 raz na 11 ale nikt nie sprawdzil kompresji, zlikwidowali mi niby zwarcie i zlokalizowali przyczyne spadku mocy,bylo dobrze do czasu, juz duzo wczesniej zalozylem przeplywomierze i przepustnice od dawcy, po czasie uszczelnilem sobie kolektory z blasterem z forum, Z gory dzieki za pomoc,po skonczonej pracy ielkie zaskoczenie bo bylo gorzej, co sie okazalo zalozylem listwy wtryskiwaczy ale rozszczelnione byly gumki na wtryskach-palil kosmiczna ilosc paliwa. wymienilem ale to nie to,Wiec oddalem auto znowu do serwisu tym zem do myslowic,kazalem sobie sprawdzic kompreske i swiece , bo w dawcy silnik o dziwo mniej palil ale nie mial tak samo mocy, co sie okazalo nie mial cisnienia na 2 garkach(4atM, 6atM,) 2 tyg trzymali, mowie sobie bedzie cacko, ale nie bylo tak do konca, stawiali na przeplywomierze czekalem na 2 , az w koncu sam zalatwilem, i bylo to samo, po zalozeniu starych auto w ogole nie chcialo zapalic, komp wyrzucal niezydentyfikowany blad.pozniej co chwile inny nie wiadomo z jakich przyczyn,wgrali podobno inne oprogramowanie,wymienili mi jeszcze gruche od hamulcow dobrze ze mialem swoja, odeszly mi koszty zakupow, w koncu nadszedl czas prawdy i odebrania auta, powiedzieli ze lepiej chodzic nie bedzie, i rzeczywicie bylem zaskoczony, rano wszedlem do garazu przekrecilem kluczyk silnik pali jak zegrek od 1 strzala, a przedtem krecilem go po 2 razy i kulal dopiero po chwili przepalil i chodzi rowno,Bylem zadowolony tylko przez 2 dni, znowu to samo, silnik nie zapal jak powinien nie wsakuje na 1 tys i spada tylko od razu na 500obr, dopiero jak go przegazuje tak jakby przepali i chodzi rowniej,na cieplych rozchruch jest dobry pojechalem pod kompa wyskoczyl blad-uszkodzenie przeplywomierzy, zauwazylem ze guma na przeplywce nie jest do konca wsunieta wiec byc moze zassal lewe powietrze, nie wykrylo bledow, mam juz dosc, silnik jak nie chodzil tak nie chodzil, i nie ma mocy mialem 735 i lepiej ciagnela, ja stawiam na swiece i kable i na brak cisnienia ale az sie boje, a nikt tego nie sprawdzil, a poprzedni wlasciciel tylko wymienil,a nie wiadomo jak to wyglada. Ponizej zobaczycie moj cennuk od dnia zakupu, i pytanie jest czy warto to jeszcze trzymac , bo mam bmw ale za to chodze w dziurawych skarpetkach :lol: . malo tego zobaczycie reszte

OLEJ SKRZYNIA OK 300ZL+FILTER

OLEJ SILNIK+FILTER OK 200ZL

BENZYNY NA OK 1000ZL

PODLACZENIA DO KOMP OK 300ZL

KLOCKI+SZCZEKI 150ZL

ROBOCIZNA W I SERWISIE 400ZL

ROBOCIZNA W II SERWISIE 705ZL(LACZNIE Z WYMIANA GRUCHY I HAMULCOW)

TERAZ TAK:

MALOWANIE ZDERZAKA+LAKIER 300ZL

OPONY OK 700ZL

prostowanie felgi 100

SZYBE MAM DO WYMIANY BO BYL TAKI KTOS NIEGRZECZNY CO MI ZBIL NA MOJA NIEKORZYSC 500ZL, W TYM NIEORGINALNA

POPALILEM EMULATORY OD GAZU 150+ROBOTA ZE 200

NIE WIEM CO TAM JESZCZE BYLO ALE SAMI WIDZICIE, A SILNIK JAK NIE CHODZIL TAK NIE CHODZI, KONCA NIE WIDAC A NA AUTO SIE PATRZE NIE MOWIAC ZE PRZEZ 2 LATA ZROBILEM TYLKO 1500km,bo wiecej stoi jak sie jezdzi. TERAZ PYTANIE DALEJ WKLADAC CZY SPRZEDAC?? ALE SPRZEDAC SZKODA BO MAM SENTYMENT,-SKRZYNIA,ZDERZAK,GAZ TO MOJA ROBOTA WIEC TRZEBA ODLICZYC TA KASE, A ZA GLUPOTE SIE PLACI SZKODA TYLKO ZE TAKIM KOSZTEM. ZDJEC NIESTETY NIE POSIADAM.

CO NAJLEPSZE ZAWSZE CHCIALEM WERSJE INDIVIDUAL,

fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano

Moim zdaniem ciągłe pakowanie pieniędzy w auto nie ma sensu. Kiedyś przyjdzie taki moment, że po podliczeniu okaże się, że za tą kasę mogłeś miec juz E38... (oczywiście trochę tu przesadzam), ale ja polecam Ci naprawde poważnie się zastanowic nad tym ile już wydałem, a ile wydam jeszcze żeby ukochaną "Siódemeczkę" przywrócic do życia...

Jest jeszcze jedna, dośc odważna opcja... wymiana silnika. Nie wiem niestety jaki to koszt, byc może ktoś skomentuje jeszcze tego posta i powie Ci ile mniejwiecej by Cię to kosztowało. Z tego co piszesz problemów jest naprawde sporo... i ciągle coś z silnikiem. Nie jestem fachowcem, dlatego radzę Ci tylko abyś przemyślał na spokojnie (nie bierz pod uwagę sentymentów) ile włożyłeś w ten samochód, a ile jest on tak naprawde warty...

...jak miłośc do BMW potrafi byc droga...

///Mpower
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.