Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po wczorajszej burzy jesteśmy zmuszeni wymienić zderzak ( najechanie na dużą gałąż skonczyło się tragicznie dla zderzaka przedniego )

czy zderzak z E32 z mała nerką bedzie pasował do E32 z dużą nerką???

czy może ktoś ma sprzedać tanio zderzak ze spryskiwaczami??? i halogenami????

Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka!

http://img355.imageshack.us/img355/6865/s5000290mz8.jpg

Leokadia, Amelia, Przemek, Marcin

http://7er.pl/customprofilepics/profilepic345_1.gif

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ŻYCIE

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano
Może nie pasować z racji innych przetloczeń pod nerkę..aczkolwiek na 100 % nie jestem pewien..Sama wymiana bajecznie prosta :wink:

6 INLINE...

Quattro-Serwis Kraków, ul.Rzemieślnicza 20.

www.quattro-service.pl

Opublikowano

Najpierw ściągasz dwa boczne chromy, lub tylko przedni ( nie pamiętam kolejnośći, bo robilem to dość dawno...) przy ściąganiu przedniego musisz delikatnie wcisnąć plastikowe zatrzaski chromu (między chromem a plastikiem zderzaka) - najlepiej jakimś cienkim śrubokrętem i wysuwasz go do przodu ( zatrzasków jest kilka więc musisz patrzeć pod odpowiednim kątem), następnie odkręcić dwie śruby od góry mocujące zderzak, plus odpięcie halogenów i w Twoim przypadku spryskiwaczy..obejrzyj sobie tu :

http://bmwe32.masscom.net/

pod dzialem FIXES/BODY & INTERIOR/FRONT FENDER REPLACEMENT/

tam jest wszystko pięknie pokazane jak zdjąć zderzak..Pozdrawiam :wink:

6 INLINE...

Quattro-Serwis Kraków, ul.Rzemieślnicza 20.

www.quattro-service.pl

Opublikowano

Zderzak nie jest identyczny... Różni się przetłoczeniami pod nerkę - wymieniałem przód po "dzwonie" i też to przerabiałem. Co do demontażu zderzaka: ciągniesz do siebie przedni chrom (ten długi) jak go zdejmiesz to po bokach zobaczysz śruby imbusowe M10 - wykręcasz obie - ale wcześniej szukasz w komorze silnika dużej okrągłej złączki (halogeny i czujnik temperatury) rozłączasz go i teraz możesz bezpiecznie zdjąć zderzak ciągnąc całość do siebie...

W Twoim przypadku duża nerka przykryje wytłoczkę pod małą nerkę - w innym przypadku trochę śmiesznie by to wyglądało...

Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
Zderzak nie jest identyczny... Różni się przetłoczeniami pod nerkę - wymieniałem przód po "dzwonie" i też to przerabiałem. Co do demontażu zderzaka: ciągniesz do siebie przedni chrom (ten długi) jak go zdejmiesz to po bokach zobaczysz śruby imbusowe M10 - wykręcasz obie - ale wcześniej szukasz w komorze silnika dużej okrągłej złączki (halogeny i czujnik temperatury) rozłączasz go i teraz możesz bezpiecznie zdjąć zderzak ciągnąc całość do siebie...

W Twoim przypadku duża nerka przykryje wytłoczkę pod małą nerkę - w innym przypadku trochę śmiesznie by to wyglądało...

Ależ skąd,przetłoczenie jest to samo na wąską nerkę i szeroką,nerka nie ma nic do tego ponieważ pod nerką jest metalowy pas i na nim jest przetłoczenie na nerkę.

Nur bmw e32
Opublikowano

Ależ skąd,przetłoczenie jest to samo na wąską nerkę i szeroką,nerka nie ma nic do tego ponieważ pod nerką jest metalowy pas i na nim jest przetłoczenie na nerkę.

Wlasnie byłem sprawdzic...pod nerka jest metalowy pas z profilem pod nerke ale pod tym pasem jest jeszcze plastikowa listwa,ktora ma delikatne przetłoczenie i to przetłoczenie jest w zaleznosci od nerki szerokie lub waskie.Jednak chyba mozna ja zdemontowac od zderzaka i przymocowac do innego tak,ze mozna brac zderzak jaki sie trafi.Tylko zderzaki od V8 i V12 maja jeszcze 2 takie wloty na dole pod zderzakiem.
Opublikowano

Wlasnie byłem sprawdzic...pod nerka jest metalowy pas z profilem pod nerke ale pod tym pasem jest jeszcze plastikowa listwa,ktora ma delikatne przetłoczenie i to przetłoczenie jest w zaleznosci od nerki szerokie lub waskie.Jednak chyba mozna ja zdemontowac od zderzaka i przymocowac do innego tak,ze mozna brac zderzak jaki sie trafi.Tylko zderzaki od V8 i V12 maja jeszcze 2 takie wloty na dole pod zderzakiem.

a dokładnie 740i oraz 750i

własnie chodzi mi o zderzak z tymi wlotami bo taki mamy obecnie ale niestety połamany :(

Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka!

http://img355.imageshack.us/img355/6865/s5000290mz8.jpg

Leokadia, Amelia, Przemek, Marcin

http://7er.pl/customprofilepics/profilepic345_1.gif

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ŻYCIE

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano

zderzaki sa takie sam czy waski czy szeroki grill...

co do wlotow - przed 92 tylko 750 miala jeden wlot do chlodzenia alternatora.

po 92 - 740 i 750 mialy wloty do chlodzenia tarcz , natomiast 730 miala wloty ale zaslepione - wiec jak masz wloty z chlodzeniem tarcz to prawdopodobnie zderzak byl zmieniany

ps - czy macie te wloty jeszcze bo moj kolega zgubil wloty w zimie po wjezdzie w zaspe i chetnie by je odkupil .