Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc. Mam pytanie do was. Jestem posiadaczem bmw e36 325td i zastanawialem sie kiedys, co znajduje się pod prędkościomierzem. TZn chodzi mi o to co się wyświetla pod elektrycznym licznikiem kilometrów. Zaraz po odpaleniu świecą sie jakies kreski zielone, przerywane i po jakimś czasie gasną i zostają same kilometry przejechane. Czy to jest jakiś komputer? Jeśli tak to czy idzie jakieś obcje wybierać? POZDRO
Opublikowano

:shock: O kurde widze, że bmw masz od niedawna. Z tego co opisałeś to chodzi ci o tzw. Inspekcje.

Czyli o wymiane oleju im mniej zielonych kresek tym bardziej olej nadaje sie do wymiany. Kreski gasną zależnie od warunków eskploatacji auta, więcej trasy gasną wolniej, więcej miasta , szybciej czyli jak będzie na czerwonej to zmieniaj oleje i filtry ja tak przynajmniej robie :cool2:

W środku wygląda lepiej niż na zewnątrz, jeździ lepiej niż wygląda w środku. BMW

http://www.motostat.pl/user_images/7193/icon1.png

Opublikowano
No żebyś wiedział że mam bmw od niedawna. Wcześniej woziłem sie golfem 2 i on nie miał takich bajerów:D. Ale powiem szczerze ze olej wymieniałem miesiac temu i już by świeciły tylko dwie kreski??? To coś niepokojącego?
Opublikowano
inspekcje trzeba jeszcze wykasowac na kompie...

Albo u mechanika znającego się na rzeczy...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...