Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam byłem dzisiaj na przeglądzie i djagnosta stwierdził że mam do wymiany tylne tuleje wahacza! chodzi o przednie wahacze! Moje pytanie brzmi czy przez te tuleje może pływac auto na dziurach itp. Bo zawsze myślałem że mam delikatnie pokrzywione felgi i że przez to się tak dzieje! Bo jak się dobrze wsłucham to słychac delikatne bicie co wy o tym sądzicie!
Opublikowano
Moje pytanie brzmi czy przez te tuleje może pływac auto na dziurach itp.

Może pływać na dziurach, najbardziej to odczuć w zimie kiedy wjeżdżasz z suchej nawierzchni na śliską.

Opublikowano
Zawsze myślałem że to od felg hmmm Jak jadę po równej drodze wszystko jest ok a jak zaczynają sie malutkie dziurki jest masakra dodam że wymieniłem już praktycznie całe zawieszenie od amorków po łączniki stabilizatorów! jest już lepiej ale nie po to wsadziłem 2 kafle żebym dalej jeździł jak pijak hehe
Opublikowano
Ja właśnie jestem po wymianie tych gum miałem wymienić sworzeń przy wachaczu i okazało się że guma jest też do wymiany i dostałem cały wachacz po regeneracji i oni zastosowali jakieś mocniejsze gumy z tyłu i dostałem na druga stronę też ta mocniejszą gume i po wymianie jest super auto idzie o wiele lepiej bo przed troche pływał.
Opublikowano
Wszystkie to może nie bo reszta jest ideał a te tylne tuleje są zdejmowane i nie trzeba rozbierac wahacza :D Mam nadzieje że to będzie to bo już kasy mi nie starcza na te auto :!:
Opublikowano
a te tylne tuleje są zdejmowane i nie trzeba rozbierac wahacza :D

Hmm - optymistyczne podejście do sprawy. Jak ci się uda - to możesz walczyć na zamontowanym wahaczu. U mnie trzeba było wyciągać

Pzdr,

Opublikowano
Da sie je zdjąć choć trzeba troce sie z tym pobawić. Koszt to śmieszne 60 zł za komplet z Lemfordera albo 70 z Meyle.

Bo E36 budowane na E30 czyli z silnikami M40 to bardzo tanie auta w naprawach mimo mitu "BMW- Będziesz Miał Wydatki" :cool2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg