Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec zanim otworzyłem nowy temat dużo :search: i nic nie znalazłem co by mogło zaspokoić wiedzę na ten temat. A wiec moje pytanie brzmi następująco jaki i gdzie mogę kupić FILTR OLEJU do mojej Niuni..?! Jeżeli takowy istnieje bo z tego co :search: nigdzie nie znalazłem.. :jawdrop:

Pozdrawiam Łukasz :hand: :norty:

Opublikowano

O tym to ja wiem ale troszkę mam do pokonania km by osiągnąć informacje dotycząca tego tematu, wiec liczę na pomoc z waszej strony..

(często wasze odpowiedzi zawierają prawdę w porównaniu z mechanikiem który chce wyciągnąć jak najwięcej pieniędzy?!) :cry2:

EDIT:

Nikt nic nie wie czy jakaś zmowa milczenia :mad2: :?: :nienie:

Opublikowano

Ale czego oczekujesz ? – filtr oleju do M20B20 kupuje się „byle gdzie” W przypadku tego towaru - każdy jest tak samo OK. Nawet w ASO coś takiego rozdają prawie za darmo (ok. 35zł)

Jakikolwiek kupisz – wymieniasz go razem z olejem co 10 000km

Pozdr.

P.S.

Oczywiście, w sklepie otwiera się dzióbek i mówi, że chodzi o filtr oleju do 520i E34 M20B20 :)

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
hihihi - ale coś w tym jest Paweł, bo ja o moim filtrze wiem tylko tyle, że jest niemiecki i niebieski (czyli niewiele) ;) :D

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

uproszcze Ci kolego troche zycie i powiem tak: idz do sklepu, powiedz dzien dobry, prosze filtr naprzyklad filtron symbol op559, dziekuje dowidzenia, skasuje Cie sprzedawca max 20 zl i po zabiegu

ps. chlopie tyle sprzetu do bagaznika wsadziles o ktorym chwalisz sie w innym poscie a nie wiesz jak filtr oleju kupic...

na przyszlosc uprzedze Cie ze np zarowke h1 do swojego reflektora kupisz na przyklad na stacji benzynowej

pozdrawiam

żal...

Opublikowano

kolo rozbraja mi konstrukcję...........

Masz już wszystkie informację na temat tego co szukasz......filtron op 559 do ciebie wchodzi......jak nie bedą mieli i bedą mało kumaci to poproś o OP526(te same gwinty i parametry tylko wysokoś lekko inna)!!

A jak nie będą tego też mieli to znaczy ,że wszedłeś do spożywczego a nie sklepu motoryzacyjnego!!

koszt filtra to max 22zł!!

Jak takie to ciężkie dla Ciebie to mogę Ci to wysłać wraz z olejem :duh: al e to co zaoszczędzisz na filtrze i oleju to zapłacisz za kuriera.......tylko na jakiej oliwie śmigasz(wiesz??)Bo wymiana filtra łączy się z wymianą oleju no chyba że tyle łyka oleju że tylko filtr zmieniasz :D

Opublikowano

No ale oddajmy też honor za to, że kolega interesuje się tym filtrem (kto dzisiaj tak robi? ;) ;) ;) )

bynocny – nie przejmuj się żartobliwym tonem naszych odpowiedzi – pytaj o wszystko, bo najważniejsze, żeby wiedzieć jak najwięcej (i nie za późno :!: )

Pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

podpis.png

Opublikowano
Wiecie co Tutaj to jest wielkie jedno chamstwo nie widzę innych was śmieszy chciałem wiedzieć co wy o tym napiszecie i porównać z wiedza mechanikow ale tego sie nie da po ugodzie!! o co ja mam w bagażniku to wara od tego bo to nie wiąże sie z niczym w tym temacie!!
Opublikowano

Nie denerwuj się, bo nikt nie skierował agresji przeciwko Tobie.

Wypowiadałeś się trochę niejasno – nie wiadomo jakiej pomocy się domagałeś, bo tak naprawdę wystarczającą odpowiedź miałeś już w pierwszym poście.

Po prostu w przypadku filtra oleju w M20B20 nie ma żadnej filozofii – tradycyjna puszka wkręcana ręką w blok (a odkręcana specjalnym kluczem) – nie trzeba nawet znać żadnego symbolu, bo właściwy filtr bez problemu dostaje się w każdej „olejowni” podczas wymiany oleju, a w przypadku kupowania filtra osobno w sklepie lub ASO, wystarczy powiedzieć o jaki samochód chodzi (w przypadku ASO można nawet nie wiedzieć jaki się ma samochód – tylko podać 7ostatnich cyfr numeru nadwozia)

Reasumując:

– masz podany już symbol jednego z producentów,

– wiesz jakiej ceny spodziewać się

– wiesz, że wymiana filtra odbywa się podczas wymiany oleju silnikowego (co 10tys km przebiegu)

jeżeli bierzesz pod uwagę ASO – tam filtr oleju do M20B20 nazywa się: 11 42 1 266 773, i kosztuje 35,73zł

Masz jeszcze jakieś pytania ? :?: – to śmiało (i spokojnie) pytaj, bo na pewno masz ważniejsze sprawy do rozstrzygnięcia niż sporządzanie listy producentów filtra oleju.

Pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

podpis.png