Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, czy to mozliwe. Dzis wymienilem klocki na tylnej osi. Pomimo,ze komputer nie sygnalizowal jeszcze tego. Jednakze patrzac na klocki widac bylo,ze juz koncowka(na kompie 37tys do wymiany).A zatem zamowilem klocki i wymienilem. Po wymontowaniu starych klockow stwierdzam,ze spokojnie 10tys km by przejechaly. :jawdrop: Malo tego oznaczenia na nich widniejace to:BMW TEXTAR T4161FF, 08.04. Toc to klocki fabryczne nawet miesiac produkcji zgadza sie z produkcja auta.Czy to mozliwe?! Dodam tez, ze tarcze nie sa wyjechane. Po wymianie reset kompa i wskazanie 50000tys do wymiany. Z przodu widac na oko kompa 39000do wymiany i na moje oko ze jeszcze polataja, a zatem nie wymienilem choc denerwuje mnie ich popiskiwanie(nawet gdy nie hamuje-auto toczy sie bez oporow).Pozdrowienia.
Opublikowano

hej

ja zakładam nówki przód i tył i starcza na 25.000km (równo sie zuzywają) ale sporo latam po mieście,raczej chyba 140,000km na jednych klockach nie da rady

hej

Opublikowano

to, że klocki wyprodukowano w tym samym czasie co samochód, nie oznacza wcale że były założone w fabryce :) może akurat ci się takie trafiły przy wymianie

140kkm brzmi na mało możliwy wynik, no chyba że auto jeździło 99% czasu na autostradach - tak mi sie zdaje

Opublikowano (edytowane)

...denerwuje mnie ich popiskiwanie(nawet gdy nie hamuje-auto toczy sie bez oporow)...

Taki cytat z... ASO hmm w wersji elektr. ;)

„Brake-Pad Paste

Plastilube - pasta zapobiegająca piszczeniu hamulców tarczowych

Nakłada się ją na wyczyszczone wnęki zacisków, spód tłoczka, płyty podstawy klocków i ewentualnie płyty pośrednie – ale nie na klocki hamulcowe”

ASO – 3,29zł (5,5ML)

Numer: 81 22 9 407 103

A co do takiego przebiegu na jednych klockach – ja u siebie po prawie 20tys nie widzę jakiegokolwiek zużycia – tak klocków jak i tarcz – to łagodne hamowanie i większość km robionych na naszej podwórkowej katowickiej A4-ce ;)

dlatego 140tys na jednym komplecie, kto wie :?:

Pozdr.

Edytowane przez solaris520

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano (edytowane)

ja jak decydowałem sie na swoja patrzyłem na wiek pierwszego i jedynego! właściciela i kiedy i po jakim czasie robił serwisy olejowe itd

było kilka E60 w ofercie w CH patrze w briefy a tam moje dane urodzenia i to był znak ONA jest dla mnie i te felgi

oj jak ją wracałem prawie ją po drodze głaskałem,dobrze ma ze mna domek jej nowy wybudowałem,kostke chciałem zmienić na podjeździe w śmigiełko ułożyć zeby z mapsgoogle było widac ale wtedy moja żona wkroczyła i ułozyli w romby.Teraz żałuje że sie nie uparłem.

hej

Edytowane przez tora
Opublikowano
Skorzystalem ze slownika internetowego i rozszyfrowalem niemiecki :P Nie ma krzyzyka przy hamulcach. Najgorsze jest to, ze poprzedni wlasciel dbal o filter pylkowy(adnotacja w ksiazce-no i na filtrze rok 2006)oczywiscie tez wymienilem, ale nie dbal o wazny filtr powietrza(brak wpisu o wymianie oraz 2004r na filtrze) oczywiscie zaraz wymienilem. Co za dran!!Patrzyl tylko na wyswietlacz kompa co trzeba wymienic :nienie:
Opublikowano

to albo bym zaczął mysleć albo po autostradach latała bez hamowania.

Teraz nie wiem czy Ci to cos da ale jak kupowałem zajrzałem od razu do kompa do średniego spalania z jakim przebiegiem i miałem farta nie był dawno kasowany i wiedziałem jak Bruno jeździł

hej

Opublikowano
Moja jak ją kupiłem była po dużym przeglądzie w tym z wymiana hamulców na obu osiach, byłem pod wrażeniem wytrzymałości tarcz na duże temp. Ale po ostatnim ściganiu z rs6 niestety tarcze poddały się i po rozgrzaniu trzepie kierownicą. Wytrzymały ok. 18tkm klocki na oko jeszcze mają pół grubości, wszystkie elementy maja znaczek bmw.
Opublikowano
dobrze ma ze mna domek jej nowy wybudowałem,kostke chciałem zmienić na podjeździe w śmigiełko ułożyć zeby z mapsgoogle było widac ale wtedy moja żona wkroczyła i ułozyli w romby.Teraz żałuje że sie nie uparłem.

hej

hehehe ;) :cool2: Klimatyzowany ma ten domek? ;) Pozdrawiam ;)
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
hehehe ;) :cool2: Klimatyzowany ma ten domek? ;) Pozdrawiam ;)

Klimatyzowany może i jest – ale szkoda, że prawdopodobnie to dom wg projektu typowego :diabel_faja:

Chyba, że się mylę :?: (ale wątpię).

Pozdr :)

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png