Skocz do zawartości

[E46] wymiana panela klimy oraz kilka zmian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od kilku dni jestem posiadaczem pięknej 316Ti 1,8l. Jest kilka drobnych zmian które chciałbym zrobić.

1. wymiana panela klimy ręcznej na klimatronik( widziałem na allegro takie moduły po 120-200zł. Czy wystarczy tylko podłączyć i działa?)

2. Nie posiadam przycisku do komputera. Czy wystarczy wymienić z guzikiem i będzie działać.

3. chciałbym podłączyć oryginalne radio CD . Ale nie widzę tam w środku wtyczek. Czy te wtyczki to zawsze ASO montuje do każdego radia czy to gdzieś jest pochowane? Na wysokości panela radia znajduą się plastiki srebrne. Nie wiem jak je zdjąć. A nie chce na siłe by nie połamać.

Opublikowano
Witam,

Od kilku dni jestem posiadaczem pięknej 316Ti 1,8l. Jest kilka drobnych zmian które chciałbym zrobić.

1. wymiana panela klimy ręcznej na klimatronik( widziałem na allegro takie moduły po 120-200zł. Czy wystarczy tylko podłączyć i działa?)

2. Nie posiadam przycisku do komputera. Czy wystarczy wymienić z guzikiem i będzie działać.

3. chciałbym podłączyć oryginalne radio CD . Ale nie widzę tam w środku wtyczek. Czy te wtyczki to zawsze ASO montuje do każdego radia czy to gdzieś jest pochowane? Na wysokości panela radia znajduą się plastiki srebrne. Nie wiem jak je zdjąć. A nie chce na siłe by nie połamać.

1. Nie, wymiana panelu nic nie da, chyba ze wymienisz cala nagrzewnice

2. zmień manetke + uaktywni opcje w kompie

3. wtyczka napewno jest, zdjemowanie listewek zacznij od podwazenia listwy od strony pasazera srobokretem, siedza na bolcach, ciag na hama nic sie nie stanie

Opublikowano
A czy nie można przerobić tego panelu klimatronik tak aby bez wymiany nagrzewnicy działał?

Nie, Klimatronic różni sie poza samym panelem, tym ze klapki nagrzewnicy, ktore kieruja powietrze na poszczegolne czesci auta sterowane sa przez kilka silniczkow. Tych wlasnie silniczku nie ma w nagrzewnicy z manualna klima

• 2 tygodnie później...