Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, 3 dni temu zostaly zmienione cylinderki i szczeki. Wiem ze jak szczeki sa nowe to musza sie troche ulozyc podobnie jak z nowymi klockami.Ale przejechalem okolo 100km i dalej tyl jakby wogole nie hamowal dopiero przy koncu skoku pedalu czuje jak zaczyna hamowac. Reczny tez trzyma dopiero przy samej gorze. To cos chyba jest nie tak. Z tego co pamietam to odleglosc szczek od bebna mozna regulowac. Moze ustawili za duza. A moze poczekac jeszce. Doradzcie prosze
O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Witam

Myślę że to będzie wina regulacji , jest zbyt duży luz między szczęką a bębnem . Lub źle odpowietrzony układ .

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
mam ten sam problem i jaq powiem tak albo nie masz juz bebna jak w moim przypadku albo poprostu samoregulator jest zle ustawiony ja powiem Ci tak ze wystarczy zdjac skore z recznego i podciagnac go srubami pod dzwignia potem na zaciagnietym recznym skop go po pedale juz powinno byc lepiej jak dalej bedziesz mial malo to proponuje podjechac do regulacji samoregulatorow lub poiszukac na forum ksiazki sam naprawiam i zrobc to samemu