Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam poszukuje tą droga elektryka :hand: z Warszawy mam problem z e39 3.0 d 99r automat od czasu do czasu pojawia mi sie jakieś zwarcie i przestaje działać sterowanie w kierownicy , radio , podgrzewane fotele i wspomaganie działa na jakieś 50 % poza tym wszystko jest idealnie mija jakiś czas i samoistnie wszystko wraca do normy . Proszę o pomoc jest to bardzo upierdliwe :modlitwa:
Opublikowano

Witaj!

Wspomaganie kierownicy raczej nie ma nic wspólnego z tą resztą, którą opisałeś. Mogę się mylić, ale tam chyba w ogóle nie ma elektroniki, tylko mechanika. Natomiast sterowanie w kierownicy, radio i fotele spotykają się w centralnej konsoli, łatwo się to wyciąga, więc może wywal panel Klimy, radio i zobacz czy to nie jakiś banalny luz na kostkach czy przycięta wiązka kabli. Bo wydaje mi się, że jakby zwarcie było, to by wywalił któryś z bezpieczników i by się samo nie naprawiło po jakimś czasie.

Respekt.
Opublikowano
Moim zdaniem pada ci taśma w kierownicy i niedługo całkiem padnie. Taśma jest to przewód idący do multifunkcji w kierownicy. On pracuje razem z ruchem kierownicy i potrafi się przetrzeć po paru latach. Można tą taśmę dostać w ASO. Jeśli chodzi o wspomaganie to na pewno z innego powodu. Może sprawdź poziom płynu.
Opublikowano
Witam dzięki za podpowiedz to zwarcie jest na tyle dziwne ze pojawia sie samo z siebie i znika równie szybko i nic sie z tym nie wiąże macie może jakieś fotki lub jakiś schemat jak dostać się za radio i panel Klimy , z góry dzięki. A co do taśmy jak przechodzi zawarcie to wszystko działa idealnie , razem z pojawieniem się zwarcia wspomaganie chodzi ciężej i kierownica sama sobie jeździ góra dół i czasem zapala się oświetlenie wnętrza jak zwarcie minie wszystko wraca do normy i wspomaganie działa dużo lżej .
Opublikowano
Przeglądałem forum i znalazłem taki sam problem oto rozwiązanie ( koszt 150 zł serwis inchape wrocławska ): Jeśli ktoś ma podobny problem to zapraszam do wymiany włącznika zapłonu. Duża czarna kostka. Problem znika . BŁOGOSŁAWIE BMW Klub Polska :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:
Opublikowano
Przekładnia jest z servotronic . Jeśli jest bajzel z elektryką to może ogłupia ona ten system. Powodując że przy niskich prędkościach zmniejsza siłę wspomagania.
Opublikowano
Przekładnia jest z servotronic . Jeśli jest bajzel z elektryką to może ogłupia ona ten system. Powodując że przy niskich prędkościach zmniejsza siłę wspomagania.

Właśnie tak sie dzieje jutro jade do inchape kupic tą kostke wymienie i opisze co sie dzieje ale licze ze przejdzie