Skocz do zawartości

530 dAutomat 2002 r. Nie wkręca się na obroty powyzej 3000.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy

nie wkrac mi się auto powyżej 3000 obrotów. podszarpuje tak jakby odcinał paliwo. Do 3000 obrotów chodzi ładnie

Czy to znaczy koniec pompy czy wtrysków ?

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano
oznacza to koniec pompy przy zbiorniku. sprawz czy na filtrze pod maska (a wlasciwie przewodach do niego dochodzacych)nie widac przypadkiem pecherzykow z powietrzem
DIESEL POWER
Opublikowano
Koledzy

nie wkrac mi się auto powyżej 3000 obrotów. podszarpuje tak jakby odcinał paliwo. Do 3000 obrotów chodzi ładnie

Czy to znaczy koniec pompy czy wtrysków ?

przerabiałem ten problem dwa tygodnie temu,przyczyną była pompa paliwa ta druga,wspomagająca która jest mniej wiecej pod siedzeniem kierowcy myśle że masz to samo.........za orginalną dałem 800zl...aaaaaa....do obudowy filtra paliwa- czujnika jest wpięty taki króciec z wiązką kabli elektrycznych jak to wypniesz i autko bedzie sie kreciło normalnie to na 100% bedzie to pompa..nie mam zdjęcia bo bym podesłał o co mi chodzi ale znajdziesz myśle..na próbe możesz to rozpiąć bez żadnych konsekwencji..pozdrawiam[/url]

Opublikowano
Witam. Przerabiałem ten temat kolego. Identyczne objawy. Powyzej 3000obr szarpanie itp. Przyczyna? W moim przypadku dokrecenie i to starannie wszystkich opasek weżyków doprowadzajacych paliwo przy pompie. Pare razy przegazowałem i przełkneła. Kolejne 15tys bez zarzutu. Do dzis nawet nie szarpnie.
Opublikowano

mieliście rację

to była pompa wspomagająca. W związku z tym, że nie mogłem dostać pompy 3 barowej wstawiłem 4 barową od silnika 4 litrowego. Furka latała jak szalona al po kilku kilomatrecha fajnej "zabawy" wywaliła się turbo sprężarka. Kupiłem drugą po regeneracji za 900 pln i teraz jest super.

Widać turbinka była też już na wykończeniu :)

TERAZ ŚMIGA ZACNIE

Opublikowano

DO SEDANA KUPIŁEM UŻYWKĘ Z ROZBITKA ZA 1500 PLN + 400 MONTAŻ

ALE TURBO WYSIADŁO MI W KOMBIAKU

TAM SKRZYNIA NARAZIE ŚMIGA DOBRZE

CENY UŻYWEK NIE SĄ JUŻ TAKIE DROGIE I BAWIENIE SIĘ W REGENEROWANIE GDZIE KOSZTY GRATÓW DO SKRZYNI TO KOSZT OK 4000 PLN PLUS ROBOTA - CHYBA NIE MA SENSU