Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś nagle przestał mi działać pilot w kluczyku. Objaw był taki, że zamknąłem auto wracam za 5 min i nie mogę go otworzyć przyciskiem. Myślałem, że może coś zakłóca sygnał akurat w tym miejscu, ale niestety objaw nie ustąpił. Przed chwilą byłem sprawdzić kluczyk zapasowy i na szczęście działa wiec to raczej nie problem w aucie. Może macie pomysł co się mogło stać? Czy w kluczyku jest jakaś bateria którą się wymienia?
Opublikowano
A to już zależy od tego, czy masz kluczyk nowego, czy starego typu... Jak starego to nie ma problemu: zdejmujesz zaślepkę, odkręcasz dwa wkręciki i wymieniasz baterię, bodajże CR2016 (20 to średnica=20mm, 16 to grubość=1,6 mm)... Jak masz nowego typu, taki zlekka "batmanowy", to w nim jest akumulator ładowany podczas gdy klucz jest w stacyjce. Tem jest problem, bo klucz jest teoretycznie nierozbieralny, ale Koledzy na forum radzili sobie i z tym problemem: trzeba rozciąć, wymienić akumulator i skleić... poszukaj na forum było to dokładnie opisane...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
To chyba wychodzi na to ze mam ten nowszy typ :? Ale nic to chyba zajme się tym problemem jak zapasowy tez odmówi współpracy. Dzięki za wskazówkę. Pozdro.
Opublikowano
Jakbyś był zainteresowany dorobieniem nowego, to licz się z kosztem coś około 600-700 PLN, bez względu na to, czy w ASO, czy u jakiegoś speca od dorabiania kluczy...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Co za bezsens, żeby z powodu głupiego akumulatorka trzeba było wymieniać kluczyk i to w dodatku za taką kase :duh:
Opublikowano
Widać w tym przypadku znów sprawdza się powiedzenie, że lepsze wrogiem dobrego...
Opublikowano

ABSOLUTNIE NIC NIE CUDUJ Z KLUCZYKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Standardowy problem, nawet nie wiem dlaczego nikt jeszcze nie odpowiedział prawidłowo.

Zapewne zamknąłeś auto i kluczyk do kieszeni, gdzie... powciskało sie kilka razy na wzajem kilka (trzy) przyciski.

Kluczyk się rozprogramował i tyle. Nie pamiętam dokładnie jak go zaprogramować, kiedyś to robiłem a już za dobrze nie pamiętam. Podjedź do ASO, myślę że doradca serwisowy zaprogramuje ci ten kluczyk w 30s i będzie po sprawie.

Pozdrowionka dla thenygoos

Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
Procedura programowania kluczykow byla opisana w wielu miejscach na tym forum. Poszukaj! Nie ma sensu tracic czasu na wizyte w ASO (i chyba troche kasy).

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Procedura programowania kluczykow byla opisana w wielu miejscach na tym forum. Poszukaj! Nie ma sensu tracic czasu na wizyte w ASO (i chyba troche kasy).

Znalazłem opis ale do E38 w E39 się nie sprawdza :( Możę ktoś ma pod ręką właściwy link?

Opublikowano
ABSOLUTNIE NIC NIE CUDUJ Z KLUCZYKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Standardowy problem, nawet nie wiem dlaczego nikt jeszcze nie odpowiedział prawidłowo.

Zapewne zamknąłeś auto i kluczyk do kieszeni, gdzie... powciskało sie kilka razy na wzajem kilka (trzy) przyciski.

Kluczyk się rozprogramował i tyle. Nie pamiętam dokładnie jak go zaprogramować, kiedyś to robiłem a już za dobrze nie pamiętam. Podjedź do ASO, myślę że doradca serwisowy zaprogramuje ci ten kluczyk w 30s i będzie po sprawie.

Pozdrowionka dla thenygoos

Allcar wielkie dzięki za w 100% trafną diagnozę :clap: Dziś w końcu znalazłem opis na forum i znów mam 2 sprawne kluczyki. Niby nic, ale zawsze jest radocha, że samemu(bez mechaniorów) uporało się z problemem :dance: