Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam robie wkrotce duza inspekcje w 2001 316 w cene wchodzi wymiana wszystkich filtrow z olejem,plyn hamolcowy,swiece ,podlaczenie do kompa oraz sprawdzenie wszystkich podzespolow tarcz hamolcowych,.chcialbym wiedzie czy ta cena podana drogo czy moze byc?dzieki za odpowiedz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja jestem przeciwnikiem ASO, więc powiem oczywiście, że to dużo. W dobrym warsztacie zrobisz to samo za 500-600 zł.
Opublikowano
kilka dni temu robiłem wymianę: filtrów łącznie z przeciwpyłkowym i oleju i wyszło jakies 480. Nie było to ASO
Opublikowano

Wymiana wszystkich filtrow i sprzwdzenie auta w dobrym warsztacie 400-500zl, dolicz do tego koszt oleju, nie wiem ile litrow wchodzi do twojego auta, u mnie jakies 250zl.

ASO bmw ma ceny z kosmosu :)

Opublikowano

ja róznież odradzam ASO - w zwykłym dobrym warsztacie zrobią ci to za połowę tej kwoty lub mniej - a robota będzie zrobiona tak samo. Przegląd auta - to nie jest jakaś wielce skomplikowana sprawa.

Pzdr,

Opublikowano
panowie przecież w ASO nie pracują roboty tylko zwykli ludzie , tacy sami jak i w innych warsztatach, ja też polecam dobry warsztat mechaniczny niż ASO a jak ktos jest troche mechanikowaty to większosc napraw i wymian można zrobic samemu
Opublikowano
wczoraj wymieniał olej w ASO BMW , olej+filtr+wymiana+kasowanie kompa zapłaciłem 670 zł :D sporo, ale coś za coś, kiedyń pewnie Beata pójdzie do innego, ale cała ładna jej historia jest na kluczu :D nikt nie powie że dawała na lewo :wink:
Opublikowano

wczoraj kupilem filtr przeciwpylkowy koszt 63pln wymiana banalnie prosta,filtr powietrza jakos tak bylem obok salonu i kupilem oryginal za 72pln ,przeciwpylkowy byl po 150pln,olej kupilem syntetyka po znajomosci 7,5l za 150pln,filtr 27pln,wymienilem sam razem=312pln,aha

+kupilem mape (polska,europa)na plycie do nawigacji za 160pln moze drogo ale przynajmniej bangla bo juz rozne kopie mialem i nic nie chodzilo tak wiec

w poniedzialek jade na wczasy moze nic sie nie wysra jak w moim nissmo to bywalo :8)

Opublikowano
wczoraj wymieniał olej w ASO BMW , olej+filtr+wymiana+kasowanie kompa zapłaciłem 670 zł :D sporo, ale coś za coś, kiedyń pewnie Beata pójdzie do innego, ale cała ładna jej historia jest na kluczu :D nikt nie powie że dawała na lewo :wink:

na dwoje babka wróżyła z tym ASO to nie do konca tak jest, jeżeli dbasz o auto i jest w dobrym stanie technicznym to i bez historji w kluczyku je odsprzedaż,swoją bunie sam serwisuje i na dzien dzisiejszy gdybym sprzedawał to miałbym kupca

Opublikowano

na dwoje babka wróżyła z tym ASO to nie do konca tak jest, jeżeli dbasz o auto i jest w dobrym stanie technicznym to i bez historji w kluczyku je odsprzedaż,swoją bunie sam serwisuje i na dzien dzisiejszy gdybym sprzedawał to miałbym kupca

Oczywiście masz racje, ceny w ASO są lekko mówiąc drakońskie, tak jak pisałem wymieniłem olej 670 zł to kupa pieniędzy, dodatkowo musiałem wymienić prawą pół oś , robocizna + części 2700 :duh: , wkurzam się bo w lewa pół oś też nie długo będzie do wymiany :cry2: siada przegub zewnętrzny, :mad2: Szukam jakiegoś dobrego warsztatu w wawie, który zrobił by to taniej, a przy okazji nie popsuł samochodu :roll: