Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od paru dni mam problem z moim compactem.

Otoz jakies 2 tygodnie temu rano wsiadam do auta,a ono mi strajkuje i nie chce zapalic.Zalapal chyba za 5 razem.bylem w szoku bo pierwszy raz mi zrobil cos takiego.Ale pomyslalem sobie -swiece.Wiec na nastepny dzien zostaly wymienione i problem jak reka odjal zniknal. Jednak po tygodniu spokoju niestety powrocil, znow nie chce odpalac.

Co do szczegolow to dzieje sie tak gdy odpalam go gdy silnik jest zimny i tylko wtedy.gdy jest nagrzany nie ma wogole problemikow, pali za pierwszym razem. Ale gdy jest zimny to slysze taki dziwny syk.... a potem nagle jakby cos spadlo, takie pukniecie i nie pali.Nie mam pojeciea co to moze byc. Nie wymienilem kabli WN, tylko same swiece,ale czy to moze byc wylaczna przyczyna? doradzcie panowie zeby mnie mechanior nie naciagnal...

z gory dzieki za pomoc

Opublikowano

A sprawdz czy dociska ci wtyczka od cewki, ja mialem kiedys taki problem jak ty przez 3tygdodnie sie meczylem ,auto mi gaslo w czasie jazdy,nie moglem go oodpalic

(jazda przypominala loterie)...-wystarczylo docisnac kosteke przy cewce i przekrecic ta nakretke.Moze to nie to ale warto sprawdzic...

Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano

dzieki za pomoc panowie,

co do tej cewki to... ktos musialby mi pokazac doklednie gdzie sie ona miesci... niestety nie bryluje w temacie mechaniki... :) ale codziennie sie ucze...

A co doczujnika polozenia walu to myslalem, ze to raczej przypadlowsc 6-cio cylindrowej w bmw,ale jak juz mowilem ekspertem nie jestem i to nie moje zdanie wiec wielkie dzieki za wszelkaq pomoc.

pozdrawiam

Opublikowano
Cewka znajduje się po lewej stronie - z niaj wychodzą kable od swiec i z jedenej str jest podlaczony do niej gruby kabel moze w tym miejscu sie cos poluzowalo..
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
Rikson a masz LPG?

Bylo:

E30 316 (M10b18) 86r - sedan

E30 325i (M20b25) 89r - coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 sedan

E36 328i (M52b28) 95r - sedan

E39 540i manual

E36 M3 3.2 sedan

E36 318Ti Compact

E46 330iA Touring

Opublikowano
Mam Lpg. Jak dotad sprawuje sie (odpukac) bez zarzutow).Zrobilem na lpg 35 tys km w ciagu 12 miesiecy.