Skocz do zawartości

Nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od paru dni mam problem z moim compactem.

Otoz jakies 2 tygodnie temu rano wsiadam do auta,a ono mi strajkuje i nie chce zapalic.Zalapal chyba za 5 razem.bylem w szoku bo pierwszy raz mi zrobil cos takiego.Ale pomyslalem sobie -swiece.Wiec na nastepny dzien zostaly wymienione i problem jak reka odjal zniknal. Jednak po tygodniu spokoju niestety powrocil, znow nie chce odpalac.

Co do szczegolow to dzieje sie tak gdy odpalam go gdy silnik jest zimny i tylko wtedy.gdy jest nagrzany nie ma wogole problemikow, pali za pierwszym razem. Ale gdy jest zimny to slysze taki dziwny syk.... a potem nagle jakby cos spadlo, takie pukniecie i nie pali.Nie mam pojeciea co to moze byc. Nie wymienilem kabli WN, tylko same swiece,ale czy to moze byc wylaczna przyczyna? doradzcie panowie zeby mnie mechanior nie naciagnal...

z gory dzieki za pomoc

Opublikowano

A sprawdz czy dociska ci wtyczka od cewki, ja mialem kiedys taki problem jak ty przez 3tygdodnie sie meczylem ,auto mi gaslo w czasie jazdy,nie moglem go oodpalic

(jazda przypominala loterie)...-wystarczylo docisnac kosteke przy cewce i przekrecic ta nakretke.Moze to nie to ale warto sprawdzic...

Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
  • Autor

dzieki za pomoc panowie,

co do tej cewki to... ktos musialby mi pokazac doklednie gdzie sie ona miesci... niestety nie bryluje w temacie mechaniki... :) ale codziennie sie ucze...

A co doczujnika polozenia walu to myslalem, ze to raczej przypadlowsc 6-cio cylindrowej w bmw,ale jak juz mowilem ekspertem nie jestem i to nie moje zdanie wiec wielkie dzieki za wszelkaq pomoc.

pozdrawiam

Opublikowano
Cewka znajduje się po lewej stronie - z niaj wychodzą kable od swiec i z jedenej str jest podlaczony do niej gruby kabel moze w tym miejscu sie cos poluzowalo..
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
Rikson a masz LPG?

Bylo:

E30 316 (M10b18) 86r - sedan

E30 325i (M20b25) 89r - coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 sedan

E36 328i (M52b28) 95r - sedan

E39 540i manual

E36 M3 3.2 sedan

E36 318Ti Compact

E46 330iA Touring

Opublikowano
  • Autor
Mam Lpg. Jak dotad sprawuje sie (odpukac) bez zarzutow).Zrobilem na lpg 35 tys km w ciagu 12 miesiecy.