Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz pierwszy wszystkich!

Jeżeli było to wybaczcie ale przy pomocy 'szukaj' nie udało się.

Jestem właśnie na kupnie BMW 320d z 2002 r. Moje pytanie brzmi:

dlaczego z przodu pod maską, z lewej strony przy szybie jest pusta przestrzeń sporych rozmiarów? Do czego to miało służyć lub czego brakuje w tym samochodzie?

Ta wolna przestrzeń idealnie pasuje na np. miejsce na akumulator

Z góry dziękuje za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie karzede autko cos tam ma. Tez sie zastanawiałem co to jest , gdy kopowałem samochód tez nie wiedziałem. Akurat ja mam tam jakas rzecz nie wiem jak ona sie dokładnie nazywa ale jest na niej oznaczenie DSC jest to kontrola trakcji a przynajmniej działa na takiej zasadzie.

popytaj sie tez innych bo kiedys przeczytałem ze DSC działa troche inaczej niz kontrola trakci chociaz juz nie jestem do konca pewien.

W tym miejscu co sie o nie pytasz własnie to tam jest

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
dlaczego z przodu pod maską, z lewej strony przy szybie jest pusta przestrzeń sporych rozmiarów? Do czego to miało służyć

a akumulator masz w bagazniku?

• Zarejestrowani
Opublikowano
fakt na podszybiu przynajmniej u mnie lezy sobie akumulator :D Niektore wersje maja go w bagazniku co moim zdaniem jest troszke gorszym rozwiazaniem :D

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
fakt na podszybiu przynajmniej u mnie lezy sobie akumulator :D Niektore wersje maja go w bagazniku co moim zdaniem jest troszke gorszym rozwiazaniem :D

Ten akumulator jest z tyłu dla lepszego rozłożenia masy a nie dla wygody ;) A co do pustego miejsca pod maską wydaje mi się, że jest to miejsce na webasto, ale mogę się mylić ;)

Opublikowano
Każda wersja powyżej 2.0 ma aku w bagażniku a z przodu dziurę ;)
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano

U mnie jest WEBASTO. Bo aku do diesla to by się chyba nie zmieścił.

Pozdrawiam :norty:

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
U mnie jest WEBASTO. Bo aku do diesla to by się chyba nie zmieścił.

Pozdrawiam :norty:

Dokładnie. Wszystkie autka powyżej 2.0 mają większe aku i sa już w bagażniku. Na pewno pomaga to też w równomiernym rozkładzie masy.

A jak jest wolna dziura to niektórzy mają webasto ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie. Wszystkie autka powyżej 2.0 mają większe aku i sa już w bagażniku. Na pewno pomaga to też w równomiernym rozkładzie masy.

A jak jest wolna dziura to niektórzy mają webasto ;)

Tez mam webasto w mojej Buni i mówili mi ze własnie tam jest webasto ale jak sie temu przyglądnąłem to był tam napis DSC a własnie tym przyciskiem wł i wył kontrole trakcji

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
2.0 i więcej w dieslu bo tam jest już duży aku zastosowany ;)
Opublikowano
Tam są różne zamontowane rzeczy np w benzynie jest akumulator, albo jest webasto, albo urządzenie od napędu na 4x4