Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów !! :modlitwa:

330d automat, raz zapala a raz nie i nie mam pojęcia co sie dzieje. Miałem taki objaw jakies 3 tyg temu i mechanik wymienił mi pompę w zbiorniku i pompę pośrednią !!! Działało dobrze i dziś znowu to samo :jawdrop:

Żadna kontrolka dot nieprawidłowego działania się nie świeci, motor kręci jak szalony ale nie zapala, czasem próbuje zaskoczyć ale bez skutku !!!

Jesli ktoś ma omysł co to może być to bardzo proszę !??!

Opublikowano
Witam kolegów !! :modlitwa:

330d automat, raz zapala a raz nie i nie mam pojęcia co sie dzieje. Miałem taki objaw jakies 3 tyg temu i mechanik wymienił mi pompę w zbiorniku i pompę pośrednią !!! Działało dobrze i dziś znowu to samo :jawdrop:

Żadna kontrolka dot nieprawidłowego działania się nie świeci, motor kręci jak szalony ale nie zapala, czasem próbuje zaskoczyć ale bez skutku !!!

Jesli ktoś ma omysł co to może być to bardzo proszę !??!

...świece żarowe ?

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bez róznicy czy na zimnym czy na ciepłym silniku ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Generalnie na ciepłym ! chociaż jak się zatnie to czasem czekam bardzo długo (nawet i 2 godz. !) więc i po takim czasie nic się nie dzieje. No i oczywiście bez żadnych dodatkowych oznak nagle potrafi zapalić a potem znowu nie pali i nigdy nie wiadomo kidy znowu zaskoczy. Ale generalnie na ciepłym silniku sa te rewelacje. :modlitwa:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciężko powiedziec najlepiej jak bys na kompa pojechał, no chyba ze jeszcze cos Ci podpowiedza

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
przy poprzedniej wizycie jak były wymieniane pompy w zbiorniku i pośrednia to na kompie pokazał generalnie błąd czujnika wału ale mechanik powiedział że to na pewno nie to jest przyczyną. :modlitwa:
Opublikowano
Ja mialem podobnie w E36 i winowajcą był przekaźnik pompy paliwa (1 z 3 kostek umieszczonych obok bezpieczników pod osobną pokrywką). też głownie na ciepłym (ale i na zimnym czasami też) wylanczalo pompe paliwa, rozrusznik kręcił a nie szlo zapalic. palila po czasie od 20min na początku problemu do ok 4 godzin przed wymianą
Opublikowano

Stawiam na wtryskiwacze. Miałem tak samo ale tylko na ciepłym musiałem kręcić strasznie długo. Po wymianie dwóch z czterech wtrysków wszystko wróciło do boskiego porządku.

Pozdrawiam