Skocz do zawartości

problem z olejem,mam tzw budyn na bagnecie,nieraz takze na k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z olejem,mam tzw budyn na bagnecie nie jest go duzo,pokazuje sie nieraz takze na korku ale lekko zauwazalne ilosci.wody z zbiorniczka wyrownawczego nie ubywa ostatnio przejechalem 400km i stan jest ten sam,plyn wyglada na ok.samochod nie grzeje sie i nie traci mocy.odpala bez problemow.mam te auto 4miesiace odrazu po zakupie zmienilem olej i filtry zalalem castrol 10w40.stan oleju takze sie nie zmienia,nie mam pojecia co to jest,troche sie martwie,czytalem ostatnio ze moze to wina niedogrzanego silnika,do pracy mam ok 7km,a w weekend sporo jerzdze!POMOCY
Opublikowano
Przerabialem ten temat z kolesiem w jego skodzie octavi tydzien temu wymienilismy olej i wyczyscilismy ta maz pod pokrywa zaworow chyba mial z kilogram tego syfu no i do tej pory jest ok opcja Jawora jest tez wskazana
Opublikowano
hmm... Koledzy... ale masełko pod korkiem robi sie w niskich temperatutach otoczenia czyli zimą i wczesna wiosna, natomiast przy obecnych temp powietrza 25 - 30 stopni nic takiego nie powinno sie dziać.
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.