Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

dokupilem sobie ostatnio 735 w bogatym wyposarzeniu przebieg 195 tys km, od rodziny starszego pana, tylko jest ten problem ze auto stalo prawie 3 lata,

wnetrze w stanie bardzo dobrym duzo elektryki, wszystko dziala orginalny alarm, wczoraj sciagnelem auto na lawecie, umylem,

dzis zalalem benzyne wymienilem aku, sprawdzilem plyny i probowalem odpalic, silnik krecil ale nie chcial odpalic, wyjalem swiece przeczyscilem szczota, wsadzilem i odpalil jak na dotyk, zgasilem odpalilem znowu i super,

tylko jest prblem ze skrzynia wbijam d autko toczy sie do przodu, jak daje gazu nie przyspiesza, na wstecznym jezdzi normalnie, czy to oznacza koniec zywota skrzyni???

e38 m62
Opublikowano (edytowane)
akumulator ktory zamontowalem nie jest w pelni naladowany a slyszalem ze to ma duzy wplyw na prace sterownika( tak wyczytalem w postach), ide podpiac aku do ladowania, zobaczymy Edytowane przez Bodo735
e38 m62
Opublikowano
witam,

dokupilem sobie ostatnio 735 w bogatym wyposarzeniu przebieg 195 tys km, od rodziny starszego pana, tylko jest ten problem ze auto stalo prawie 3 lata,

wnetrze w stanie bardzo dobrym duzo elektryki, wszystko dziala orginalny alarm, wczoraj sciagnelem auto na lawecie, umylem,

dzis zalalem benzyne wymienilem aku, sprawdzilem plyny i probowalem odpalic, silnik krecil ale nie chcial odpalic, wyjalem swiece przeczyscilem szczota, wsadzilem i odpalil jak na dotyk, zgasilem odpalilem znowu i super,

tylko jest prblem ze skrzynia wbijam d autko toczy sie do przodu, jak daje gazu nie przyspiesza, na wstecznym jezdzi normalnie, czy to oznacza koniec zywota skrzyni???

a obroty rosną jak dodajesz gazu? Automat ślizga?

Pozdrawiam

Opublikowano
oborty rosna, automat nie slizga sie

No to skrzynia ślizga :) Bo dodajesz gazu a szybciej nie jedzie. Tak jest na wszystkich biegach do przodu?

A może świeci się kontrolka EML? Czy auto ma przepustnicę elektroniczną? Czy otwiera się ona jak naciskasz gaz? Ale wtedy i na wstecznym jeździłoby źle...

Pozdrawiam

Opublikowano

olej byl na minimum, dolalem ze jest na polowie miedzy min a max, ale auto wogole nie jedzie do przodu tylko wsteczny czyli skrzynia padla ale tez nie wyswietla zawsze d na desce a i po pewnym czasie wyskakuje tryb awaryjny ale i tak auto nie jedzie na biegach awaryjnych,

kupic uzywana skrzynie z gwarancja, przerobic na manual, rozebrac na czesci czy co ???

e38 m62
Opublikowano
olej byl na minimum, dolalem ze jest na polowie miedzy min a max, ale auto wogole nie jedzie do przodu tylko wsteczny czyli skrzynia padla ale tez nie wyswietla zawsze d na desce a i po pewnym czasie wyskakuje tryb awaryjny ale i tak auto nie jedzie na biegach awaryjnych,

kupic uzywana skrzynie z gwarancja, przerobic na manual, rozebrac na czesci czy co ???

A ile dałeś za to auto? Daj skrzynię do remontu bądź kup ew. używaną. Moim zdaniem przeróbka na manual to partactwo.

Chcesz jeździć E32? Chyba tak skoro go kupiłeś. A skoro auto jest w ładnym stanie i tylko skrzynia zła to napraw to i ciesz się nim.

Tym że D nie zawsze świeci się na desce nie przejmuj się. Linka od automatu prawdopodobnie jest źle ustawiona. Miałem tak jak kupiłem moją. Wystarczy przesunąć kawałek i będzie ok... znaczy nie będzie ok bo skrzynia jest zepsuta :) Ale wyświetlać będzie poprawnie.

Pozdrawiam

Opublikowano

bo ja mam juz jedno e32 tylko z 87 roku i w manualu i pekla mi w nim glowica, juz mialem jechac po glowice gdy kolega nagral mi dobra oferte,

dalem za nia "smieszne" wraz z laweta wynioslo mnie ponad tysiac,

autko naprawde zadbane, w komrze silnika wszystko tak jak powinno byc zero jakiegos partactwa, srodek zadbany, amorki ok, zero rdzy, (ta 87 bierze rudy przy nadkolach bo poprzedni wlasciciel zalozyl chromowane nakladki :mad2: ), pierwotnie kupilem ta bmke na czesci ale szczerze to szkoda mi jej rozbierac tylko ta skrzynia, auto stalo prawie 3 lata wymienilem swiece i odpalilo bez problemu i przebieg 195 tys, swieci sie jeszcze zielone pole przed inspekcja, jedyny defekt to odpryski lakieru z drzwi kierowcy i brak oc i przegladu ale to nie problem, autko urzytkowane wczesniej przez starsza osobe,

e38 m62
Opublikowano
jeszcze jest cos takiego ze jak wbijam r to szatrpie, a jak wbijam inne biegi to obroty spadaja do 500 ma to jakies znaczenie[/img]
e38 m62
Opublikowano
Jesli faktycznie skrzynia padła to napraw ja lub kup uzywke i ciesz sie autkiem a ta starszą sprzedaj.Moja poprzednia 730stke 1987 tez rdza brała przy tylnych nadkolach,pomalowałem,naprawiłem.Przez rok wyglądała jak nowka ale potem i tak zaczeło wyłazic.To juz nie do zrobienia na lata.Sprzedałem i kupiłem te,ktora mam teraz,bezwypadkowa własciwie,bo widac tylko,ze tylne drzwi były kiedys uszkodzone i nie wymienił ktos tylko naprawił...widocznie nie dostał w longu.Ale zrobione jest ok tylko w słoncu widac,ze lakier troszke ciemniejszy.Tak,ze zostaw sobie 1991 a sprzedaj 1987.Pieniadze bedziesz miał na skrzynie i jeszcze zostanie.Pozdrawiam.