Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowne Koleżanki i Koledzy,

nie mam niestety w aucie systemu nawigacji,nie będę też ukrywał,ze trochę śmieszyli mnie trochę ci ludzie,ktorzy zaklądali sobie GPS na szybę i ..jechali do pracy z domu w małym mieście ;-)

Ale,ale..ponieważ wybiearm sie w kilka miejsc po Europie gdzie nigdy wczesniej nie byłem-zacząłem rozważać kupno jakiegoś praktycznego,fajnego GPSa.

W związku z tym pytanie-czy jest coś co polecacie?Chodzi mi raczej o rzadkie użytkowanie podczas podróży po Europie (takze wschodniej,kilka razy w roku),może być z gadżetami.W Polsce raczej nie będę korzystał.

Pozdro-MIKE

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

Garmin nuvi

seria zalezna od kasy, 250 ( http://allegro.pl/item384264067_gps_garmin_nuvi_250_radary_2_lata_gwar_faktura.html ) juz jest ok, 760 wiecej opcji ( http://allegro.pl/item381972959_gps_garmin_nuvi_760_fm_radary_2_lata_gwar_fakt.html )

city navigator europe jest swietna mapa - garminy maja ja "by default"

jest tez opcja dla bmw - garmin montowany w desce, kable pod deske itp

jest to oficjalny produkt bmw

jest tez opcja w miejsce jednego z nawiewow srodkowych - ta opcja mi sie jednak nie podoba

zh
Opublikowano

Ja używam Acera - 2 lata temu kosztował 850 PLN co było dobrą ceną - urządzenie jest bardzo przydatne, szybko oblicza trasy i jeśli pojedziemy źle koryguje drogę. Minusem są słabe mapy Polski - nie mniej zagranicą jest nieocenionym pomocnikiem.

PS. a co do jazdy do pracy przez pierwsze kilka dni też szpanowałem jeżdżąc po Krakowie z GPS na szybie, ale spełniało to funkcję oswajania się z urządzeiem ;)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

z tym jeżdżeniem po mieście to żartowałem,domyślam się że niektórzy po prostu testują lub naprawde nie wiedzą jak jechać-mnie to nie przeszkadza :-).Dopóty dopóki kierowca widzi poza GPSem co innego-na przykłąd droge przed sobą ;-)

A jak wyglada sprawa z przekierowywaniem z zatłoczonej autostrady na jakąś inną poboczną drogę, któa omija STAU? To jest funkcja GPS,mapy,czy jakiejś innej funkcji?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

Witam Wszystkich klubowiczów a szczególnie uzytkowników jedynek.Niedawno jestem w posiadaniu 118d.Jeżeli chodzi o nawigację to polecam garmina dedykowanego do jedynek z logo BMW- ma wszystko co trzeba (również omijanie korków) . Montowany na desce wygląda ładnie,kabli nie widać.Jest dostępny w autor.serwisie.Koszt z montażem ok 2000 zł .oto link http://www.v10.pl/BMW,przenosna,nawigacja,samochodowa,4578.html

Pozdrawiam :)

Opublikowano
A ja polecam SPV M650 z Automapą Europy XL do tego programik miplo sync do synchronizacji punktów POI , śmiga aż miło, nie traci sygnału GPS, mapy spoko.