Skocz do zawartości

E-39 Problem z odpalaniem, świece???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwracam z sie prosba o porade. Posiadam 530d/02 zauwazylem pewne zjawisko ze jak jest chlodniej to pali od reki, natomiast jak jest cieplo (sucho i slonecznie) to topiero za 2-gim, 3-im razem odpala.

W jakis sposob pozbyc sie tego zjawiska, jakie sa koszty doprowadzenia do ładu tego zjawiska.

Dziekuje z gory za pomoc.

Opublikowano
A jak odpala jak silnik jest ciepły? Jeśli również z problemami to stawiam na rozrusznik (najprawdopodobniej szczotki).
Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
ja tez jestem za tym,że to rozrusznik miałem takie objawy kilka tygodni temu ,wymieniłem rozrusznik i pali teraz od pierwszego i bardzo gładko bez problemu
Opublikowano
szczotki miałem taki objaw
Opublikowano
Moja diagnoza: poczatek klopotow z pompa paliwa :(

Uriel, Twoje słowa dotyczą problemów z TDSem na pompie wtryskowej a nie Common Raila to raz.

A dwa że problemy z odpalaniem na ciepłym w TDSie to kwestia głowiczki w pompie wtryskowej a nie pompie paliwa

Opublikowano

Owszem Uriel, ale kilka istotnych kwestii.

Pompa paliwa a pompa wtryskowa to nie to samo to raz, a dwa że Common Rail nie ma pompy wtryskowej.

Opublikowano
  • Autor

Panowie!!!

Pompa jest po regeneracji, bo juz kiedys bylo z nia zacięcie. Poradzcie mi prosze jak sie zabrac za te szczotki, i na jaki koszt mam sie szykowac???

Mam podjechac na jakis serwis zeby ustalic czy to sa swiece czy szczotki???

Prosze o porade gdzie mam sie z tym udac zeby wszystko chodzilo jak nalezy???

Pozdrawiam

Voytee

Opublikowano
dobry elektryk ci zrobi szczotki koszt nie jest wielki,wyjecie rozrusznika zajmuje do 20 min