Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. moj problem polega na tym ze po dluzszym dzialaniu klimy zamarza. gdy otworze maske wszystkie przewody sa pokryte duza iloscia szronu. pomozcie!!!!!!! :cry2: :cry2: i nie wiem czy tak ma byc ale mam dwa wentylatory. jeden przy klimie i drugi normalny. czy to jest normalne?
Opublikowano
dwa wentylatory to normalne, jeden na wiskozie chłodzący chłodnicę silnika, jeden eletrowentylator pchający powietrze na skraplacz od klimatyzacji. A przewody jesli klimatyzacja sprawna to powinny zimne, jesli jest ciepło na zewnątrz to moze sie na nich osadzać szron, dlatego tez normalne jest, ze moze sie robic malutka kałuza pod samochodem jak masz włączoną klimatyzację
Opublikowano
dzieki za odp. ale klima mi zamarza. po okolo pol godz. przestaje dzialac. nawiew wysiada i nic. a przewody nie sa troche oszronione. wygladaja jak lody koral. jak odmarznie to wylewa sie ok.3 litrow wody. nie wiem jaka jest przyczyna. moze termostat? mam schemat ale niewiele z tego wiem. prosze o jakas rade!!!!!! dzieki