Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie

jako ze stalem sie szczesliwym posiadaczem bwm 728i z konca 99 roku.

przebieg 140 tys km,pakiem m i alu 18.

Automat ze speed tronic

Pelen serwis byl prowadzony w Serwisie BMW

po prostu cudna,jest to moj pierwszy tak wspanialy samochod.

i mam do was takie pytania:

Na krawedzi baku widze ze wlasciciel kleil rant ,spod baku jest delikatnie mokry ,czasami czuc zapach paliwa, sporadytcznie zrobi sie jakas plamka na ziemi.

Czym mozna skleic bak ,bez wyjmowania go?? a moze to jest problem z filterm powietrza ,mozecie powiedziec mi gdzie go szukac??

2 sprawa:

Samochod chodzi idealnie ,silniczek cichutki

2 razy sie zdarzylo ze silnik zaczal pracowac nierowno,tak jakby nie chodzi na wszystkich garach,raz zdarzylo sie to na zimnym po odpaleniu ,drugi raz w trasie na goracym silniku zaczal pracowac nierowno ,po jakichs 2 minutkach powrocil do normy

powiedzcie gdzie szukac przyczyny ,w kablach czy swiecach ,od czego zaczac??

Opublikowano

jak nalejesz pod korek to też może ciec, bo przelewa się przez odpowietrznik - czy jakoś tak.

Ale jak napisał Kolega, walnięty bak to standard.

www.specops.pl
Opublikowano
A mozesz mi napisac jaki to klej ,jakads nazwe ??
Mi kiedys tak samo poszedł bak w E28...Juz teraz dokładnie nie pamietam ale skleiłem to klejem Distal taki 2 składniki albo Poxipolem...ale raczej na 99 procent by to Distal.Jednak gdybys tego kleju nie dostałl to Poxipol tez sie nada.Powodzonka i pozdrawiam.