Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dzieki o to chodziło,sterowanie z pilota centralnym ma cos wspólnego z radiem?bo próbowalem zmienic radio i ani radia ani centralnego (radio dziala ale niema dzwieku...) bezpieczniki ok to co to moze byc ??? :mad2:
Opublikowano

niby radio w jakiś sposób jest połączone z układem alarmowym ale sam nie wiem do końca jak,na pewno ma z tylu zestyk który włącza alarm w razie kradzieży

probowałeś go zaprogramować na nowo :?: (kluczyk)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
niby radio w jakiś sposób jest połączone z układem alarmowym ale sam nie wiem do końca jak,na pewno ma z tylu zestyk który włącza alarm w razie kradzieży

probowałeś go zaprogramować na nowo :?: (kluczyk)

troche odswierze temat,bo dalej mam z tym problem :mad2: a niebylo mnie troche czasu, nieprogramowalem bo niewiem jak to sie robi... moze mógłby ktos opisac ??? i gdzie jest umieszczona centralka? jak podłaczalem nowe radio troche sie zgarbilem bo znalazlem kabel który niewiadomo od czego jest i po podłaczeniu do + mrygały kierunki tak jak przy zamykaniu\otwieraniu z pilota, do czego to ma byc podłaczone? byłem u 2 "fachowców" ale jedyne co chca zrobic to załozyc nowy centralny,zalezy mi na tym zeby ten fabryczny działał,moze ktos pomoze ??? :duh:

Opublikowano
dzieki o to chodziło,sterowanie z pilota centralnym ma cos wspólnego z radiem?bo próbowalem zmienic radio i ani radia ani centralnego (radio dziala ale niema dzwieku...) bezpieczniki ok to co to moze byc ??? :mad2:
Jeśli radio Ci działa,a nie ma głosu,to najprawdopodobniej przy podłączaniu zwarłeś kable od głośników i spaliłeś końcówkę mocy!Na 99%!Pozdrawiam!
Opublikowano

radio juz dziala i gra,pominełem org.wzmacniacz bo niedalo sie go podlaczyc i dałem nowe kable na głosniki,tu mam kilka pytan:

1 org.wzmacniacz ma cos wspólnego z centralnym zamkiem?

2 gdzie jest podlaczona centralka?

3 gdzie mozna znalezc schemat centralnego z. w e32 ???

4 jak zaprogramowac pilot?

Opublikowano

Ad 4.

W książce obsługi bmw(Betriebsanleitung) e32/e34 jest opisana dokładnie metoda programowania kluczyka.

Musimy mieć jeszcze jeden kluczyk zapasowy,wkładamy go w stacyjkę i przekręcamy zapłon(pozycja 2),następnie kluczyk scyzoryk przykładamy do tej czerwonej diody,która znajduje się na desce(grot kluczyka oczywiście schowany) i wciskamy przycisk nr 1 na kluczyku,tak długo,aż zacznie migać dioda(na kluczyku),kluczyk jest już zaprogramowany.W instrukcji napisali także,że jeśli baterie wymienimy w mniej niż minutę to nie trzeba go programować.

Ad 1.Raczej nie bo u mnie centralny działa,a wzmacniacz chyba nie.Ja także musiałem przeciągnąć kable bezpośrednio z radia do głośników(do dwóch głośników).Podłanczając radio do orginalnej kostki w głośnikach grobowa cisza,będę musiał się za to wziąć bo reszta głośników(6 sztuk),robi za atrapy :|

Nur bmw e32
Opublikowano

Musimy mieć jeszcze jeden kluczyk zapasowy,wkładamy go w stacyjkę i przekręcamy zapłon(pozycja 2),następnie kluczyk scyzoryk przykładamy do tej czerwonej diody,która znajduje się na desce(grot kluczyka oczywiście schowany) i wciskamy przycisk nr 1 na kluczyku,tak długo,aż zacznie migać dioda(na kluczyku),kluczyk jest już zaprogramowany.

do której diody przykładamy?tej w pilocie?na desce niemam zadnej... mam taki pilot zeby niebylo niejasnosci:

http://www.allegro.pl/item503907654_bmw_kluczyk_pilot_komplet_okazja.html