Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Może ktoś mi powie jak wyłączyć trakcję w mojej becie 530d w automacie bo ja próbowałem chyba wszystkie sposoby oprócz bezpiecznika i nic, delikatny uślizg i na tym koniec :cry:

Opublikowano
przycisk DSC na konsoli srodkowej ci nie dziala? przy wyłączonej kontroli trakcji na zegarach pojawia sie taka żółta kontrolka - trojkat z wykrzyknikiem w kółeczku
Opublikowano
No to jak Ci się zapala kontrolka, a w zasadzie "mruga", to popij wodą... Elektronika za Ciebie "ujmuje gazu", aby auto nie zamiotło tyłkiem i aby tyłek nie wyprzedził przodu... Wciścij guzik pod klimatronikiem ASC/DSC. Wtedy kontrolka tego systemu będzie się świecić cały czas... To również oznacza, że jak wejdziesz w fajny łuczek i dasz autu po torbach, to może tył wyprzedzi przód... :norty:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

z tym tyłem wyprzedzajacym przód - pamietam ktorys odcinek TopGeara gdzie Hammond tlumaczyl podsterownosc i nadsterownosc, pokazywal jak w jednym przypadku nie docinasz zakrętu, wpadasz czolowo na drzewo i giniesz, a przy nadsterownosci tyl wyprzedza przod, rowniez wypadasz z drogi i wbijasz sie w drzewo i giniesz

podsumowal wtedy, ze nadsterownosc jest lepsza, bo nie widzisz drzewa ktore cie zabija :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
Kontrolka świeci nie mruga, ktoś mi radził żeby wcisnąć i trzymać ok 10 sekund to się dezaktywuje na stałe ale i to nie działa :(

Jak wciśniesz krótko to kontrolka powinna się zaświecić do chwili wyłączenia zapłonu. Jak się świeci kontrolka to oznacza, że elektronika nie trzyma CIę na smyczy i robisz co chcesz. Jak podczas jazdy nie świeci Ci się kontrolka i przegniesz pałę z gazem np. na łuku i tył Ci trochę ucieka to w tym momencie kontrolka powinna "mrugać" dając Ci znać, że wprawdzie przegiąłeś pałę, ale elektronika pociąga za smycz i tył nie wyprzedzi przodu... Stąd Twoje wrażenie zarzucenia tylko trochę...

Jedyne

Opublikowano
Więc wciśnij guzik aby na desce świeciła się cały czas kontrolka ASC/DSC... i już możesz być wolnym białym człowiekiem :norty:...

Jedyne

Opublikowano
Panowie chodzi o to że ja chcę troszkę się poślizgać bo do przeginających to ja nie należę.

przeciez cie nie pouczam :) tez mi sie pare razy zdarzylo poslizgac sie bokiem na jakichs parkingach, ale szybko mi sie znudzilo :)

wcisnij DSC zeby kontrolka palila sie non-stop podczas jazdy i bedzie ok. Chyba ze pali ci sie caly czas a elektronika nadal sie nie wyłącza - wtedy masz problem i pewnie tylko diagnoza komputerem powie co jest nie tak.