Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Sprawa obrotow byla juz poruszana na forum bardzo wiele razy. Ja mam nadal a sprawa jest tego typu, ze czuje wibracje stajac, np. na swiatlach wewnatrz auta i caly drazek zmiany biegow lata. Bylem dzis na komputerze, bo slyszalem ze po wymianie krokowca moze byc blad ktory sprawia ze nowy nie dziala jak powinien. Komputer niesttety nic nie wykazal:/ mechanik polecil mi sprawdzenie wszystkich przewodow podcisnieniowych i przeczyszczenie przepustnicy i przeplywki. Zatem pytanko czy ktos juz dzialal w tym kierunku i co polecacie najpierw. Jak przeczyscic przeplywomierz zeby tam nic nie uszkodzic?? Watek poruszany, ale prosze o rady bo mam juz dosyc tych wibracji:/ pzdr

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
a propo przeplywki chetnie sprzedam za 5dyszek jesli ci szwankuje mam 100% sprawny chodzony na gazie 2mies ale nigdy wystrzału.
pinki020
Opublikowano

Nasuwa mi sie pytanko. Skoro komp nic nie pokazal to jakie moga byc przyczyny falowania takie ktorych komputer nie jest w stanie sie doszukac?

pinki020 mowisz ze drzenie budy moze byc spowodowane walnietymi poduszkami pod skrzynia.Jak je sprawdzic bo wiem tylko gdzie jest skrzynia:)??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
poduszki znajduja sie na samym koncu skrzyni przy wale nap. to dwa gumowe walce wiec duzo nie kosztuja ja placilem ok 15zł za sztuke. sprawdz tez czy podpora wkrzyni ci nie jezdzi po podwoziu bo mozna ja na srubach przesówac, moze sie przekrzywiła i dlatego siadły, przynajmniej ja tak miałem, bo śruby były poluzowane.
pinki020
Opublikowano

To w takim razie jade w poniedzialek do kumpla na kanal i zbadam sprawe.A gdzie mozna kupic te poduszki bo na allegro nie widzialem. Moze kumpel gdzies dostanie bo jako mechanik ma pewni dojscie do czesci. W sumie mogloby sie zgadzac bo drazek od skrzyni mi lata jak zwariowany i te wibracje jakby byly od dolu auta. Wiec w poniedzialek jade zobaczyc dzieki!!

Te poduzki to sie trzymaja na dwoch srubach przy wale bo jak spojrzalem pod spod auta to tam jakas blacha jest luzna wiec mozliwe ze to to?!

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
to wlasnie to na 2srubach a jak lata podpora to pewnie przez nia polecialy. w kazdym motoryzacyjnym dostaniesz ja przynajmniej w pierwszym gdzie poszedłem. jak nie to nie jestem pewien ale bodajze od duzego fiata pasuja :lol: , ale nie jestem pewien.
pinki020