Skocz do zawartości

centralny zamek nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. mam problem z centralnym zamkiem w moim BMW E34 zamek wogóle nie reaguje mam ten problem juz od pewnego czasu. Prosze o pomoc z góry wszystkim dziekuje za rady pozdrawiam
Opublikowano

bezpieczniki - przekazniki - sprawdz wszystko i nie zapomnij ze wiekszosc znajduje sie pod tylna kanapa

ja mam problem z 1 drzwiami - nie da sie ich otworzyc - najpierw sie nie zamykaly za kazdym razem a teraz sie nie otwieraja wogole

i na jakiej zasadzie dziala rygiel ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
  • Autor
dzieki napewno sprawdze tylko dziwi mnie jedna rzecz aby otworzyc drzwi od auta musze uniesc klamke inaczej nie przekrece kluczyka
Opublikowano
Z tym uniesieniem klamki to chyba normalne...juz było to gdzies opisywane...natomiast co do centralnego to moze sterownik...chyba jest za głosnikiem przy nogach od strony pasazera.Miałem to w E28,wewnatrz sterownika jedna blaszka była chyba kiepsko przylutowana i odskoczyła z jednej strony...po zlutowaniu centralny smigał ja ta lala.Pozdrawiam.Acha dodam jeszcze,ze po wcisnieciu rygielka od strony kierowcy centralny nie działal ale było słychac takie klikniecie własnie za głosnikiem od pasazera i po tym doszedłem gdzie ten sterownik sie znajduje.
Opublikowano
uniesienie klamki to awaryjne otwieranie auta z centralnym zamkiem po zaniku zasilania ( aku rozladowany) calkiem mozliwe ze nie bedzie zasilania na centralce - zobacz co i jak

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
  • Autor
ok dzieki a co do tego zasilania zamka centralnego to gdzie szukać bo to moje pierwsze E34
Opublikowano
Bezpieczniki i sterownik jest pod tylną kanapą. Musisz ją z przodu do góry pociągnąć i potem w stronę przednich siedzeń. Na obudowie modułów znajdziesz opis bezpieczników w języku obcym. Sprawdź jak czy coś się nie przepaliło. Do centralnego są trzy brązowe bezpieczniki i chyba to jedyne 7,5A
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
  • Autor
ok sprawdze. mam jeszcze jedno pytanko zwiazane z oswietleniem wnetrza a mianowicie gdy otwiram drzwi przednie to lampka sie nie zapala ale gdy otworze tylne drzwi to swieci jaka moze byc przyczyna pozdrawiam jeszcze raz dzieki wielkie za rady
Opublikowano
  • Autor

witam sprawdzilem zasilanie na przyłaczu do modułu jest ,jak sprawdzalem jeszcze jedno gniazdo to zaczał pstrykac przekaznik. podłaczyłem gniazda i centralny nie działa gdzi mam

jeszcze sprawdzic zasilanie , bespieczniki sa ok. moze to wina modułu. prosze o rady pozdrawiam