Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tego co pamiętam do E32 750 nie wkładali manuala, ale 850 na manualu były, więc się da. Koszt przeróby będzie jednak tak wysoki, że możesz zapomnieć o temacie.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Jeśli o skrzynię Ci chodzi to w ogłoszeniech (allegro/trader) od czasu do czasu pojawia się na sprzedaż 750 w manualu 6 biegowym :!: :!: :!: a więc skrzynia pochodzi pewnie od 850.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
to ogloszenie to juz w lipcu bylo jak nie wczesniej kiedy to z ojcem szukalismy beti...tam jest skrzynia z 8mki...i to jakas chyba niezla wersja 7mki jest...ale...przeszczepy takie...
Opublikowano

Jak znajedziecie taką aukcje z BMW 750 w manualu, to podajcie linka.

Odnośnie tematu, to ja w pierwszym momencie myślałem, że chodzi o instrukcje obsługi (wsumie też manual się potocznie mówi) :lol:

Opublikowano

Kiedys juz pisalem - byly proby w fabryce, na pewno 2 sztuki jezdzily po Niemczech do testow. Opinia negatywna, nie weszly do produkcji. rozmijaly sie z potrzebami grupy celowej, zuzycie opon horrrendalne ponoc, piszczal na 2 biegu. Na mokrym i sliskim nie szlo. Jedna byla bez ASC, jezdzil nia na testach moj znajomy z Monachium.

Poszukaj tez posta :search: jaki napisalem na temat zamiany 740 na manual. Ktorys z kolegow szybko mnie uswiadomil co do zakresu przerobek i kosztow. Choc widzialem juz w pismie manualna 7ke z silnikiem od m5, ale to latwiej pewnie bo wszystko razem przeszczepiasz.

Jak ci tak zalezy na manualu to rozejrzyj sie za e38 740 z 6biegowa skrzynia. Osiagi beda podobne i koszty penie w sumie tez, chyba ze masz na oku cos niemal darmowego. Tyle ze do starego auta poco tyle inwestowac. .

(OO=[][]=OO)