Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przejrzałem forum i jakoś nie rzuciło mi sie w oczy to czego potrzebuje.

1. Czy wymieniając amortyzatory trzeba wymienić coś jeszcze (widziałem jakieś łożysko - mocowanie amortyzatora).

2. Jakie kupić: Sachs, Monroe za ok. 180zl/szt czy tańsze Bilstein za ok 140zł/szt - ceny z allegro.

Czytając posty na ten temat lekko mi przeszło kupno Bilsteina bo opinie nie są rewelacyjne. Nie usmiecha mi sie znów wymieniać za rok...

Poradźcie:)

Opublikowano

Kolego co do bilsteina B4 to w 330dT wytrzymaly okolo roku czasu i wlasnie je zmieniam.

Wg mnie z bilsteinem moze byc ten problem, ze dla touringa sa za slabe.

Katalog KYB rozroznia amortyzatory dla sedana, coupe i touringa. I tak np do sedana i coupe KYB produkuje a do kombi nie.

Natomiast katalog Bilstein podaje jeden amor do wszystkich wersji nadwoziowych.

Wybralem obecnie Meyle w cenie 160zl sztuka, zobaczymy jak sie beda sprawowac.

Opublikowano

1 łożysko jezeli jest ok to zostawic, mozna tylko wymienic oslone amora oraz tzw odbój amorka

2 co do amorkow to zależy ile kilometrow robisz rocznie moze warto oryginal zakupic

Opublikowano
Spojrzcie w karte gwarancyjna swoich amorkow - jak byk jest napisane ze warunkiem uznania (ewentualnej) reklamacji jest montaz nowych osłon i odbojów. Kosztuja grosze wiec warto sie skusic a jeszcze lepiej gdy sa na tej samej fakturze co amorki.
Opublikowano

Znalazłem Sachs na allegro po 180zl.

Bilstein ok. 140zł.

Ile kosztują te osłony i odboje do amorków?

Myślałem też nad Meyle...ok. 150zł za sztukę też na allegro.

Kupowałem już parę rzeczy na aukcjach i jednego zapytałem dlaczego tak tanio, to mi powiedział że nie musi płacić na sklep i obsługę. Dzięki temu może sprzedawac po niższych cenach.