Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy istnieje jakiś prosty sposób sprawdzenia, czy wiatrak klimy działa, czy się nie spalił, czy czasem rezystor nie poszedł z dymem?? Bo z tego co widziałem, to wiatrak klimy u mnie ani razu się nie kręcił.
Opublikowano
u mnie poodklejały sie magnesy, jak zdemontujesz nerki to możesz dojść do wiatraka ręką i spróbować go zakręcić, jak nie pójdzie to możliwe że to właśnie magnesy. Z wyjęciem bez demontażu sporej ilości klamotów jest problem. Co do sprawdzenia to wiatrak powinien chodzić na pierwszym biegu w momencie gdy klimę masz włączoną (najlepiej na 2 stopień wtedy wiatrak rzadko sie zatrzymuje) a kompresor nabija ciśnienie co widać po spadających obrotach.
Opublikowano
no to jutro tak sprawdzę, a czy mogę zewrzeć te kable co wychodzą z rezystora na chwilę w celu sprawdzenia, czy to rezystor jakby się okazało, że wiatrak się nie kręci?