Skocz do zawartości

SOFT v31 PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto Ci powiedzial ze sie nie da ?? nie bardzo rozumie ?

wszystko sie da tylko niektore rzeczy sa bardziej skomplikowane od innych. Da sie nawet zbudowac prom kosmiczny choc jest to bardziej skomplikowane niz budowa autka z klockow lego ( to tak obrazowo :) )

Mam w aucie czytnik MK3, i tak to dziala u mnie http://pl.youtube.com/watch?v=9GGyGkZmt7I

Nie wiem czy bylem pierwszy ale na allegro tez to ludzie oferuja, wiec napewno nie jedyny.

No i mniej wiecej jest wszystko cacy, oprocz niezliczonych ilosci zmarnowanych cd-r.

Dodam ze do MK3 mam na PC gotowy do wrzucenia obraz cd, jak bede stal dobrze z czasem to jeszcze szybciutko przerobie tez zeby MK4 lapalo, choc nie wiem czy to ma sens bo raczej do MK4 kazdyy umi podstawic.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
  • Odpowiedzi 66
  • Wyświetleń 16,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jestem na etapie prac wykończeniowych nad softem. Postaram się w miar możliwości zamknąć temat spolszczonego softu raz na zawsze. Jak zakończę projekt, zrzucę na ftp, podam link i wszyscy będą :D
Opublikowano

witam

Czy temat umarł sam czy są jakieś problemy z wykończeniem (prawidłowym działaniem) przygotowanym przez Was softem do MKIII?

tak apropo to mkIII to straszna szmira.

cholernie wolno pracuje

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano
witam

Czy temat umarł sam czy są jakieś problemy z wykończeniem (prawidłowym działaniem) przygotowanym przez Was softem do MKIII?

tak apropo to mkIII to straszna szmira.

cholernie wolno pracuje

Chyba u Ciebie, mi MK3 smiga dosc szybko.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

a myslisz że ty masz inne niż ja

działa tak samo a więc wolniej zdecydowanie niż mkIV

Opublikowano
Nie odczuwam, jak cos klikne to 3-4 sek i mam trase policzona, w zwyklej nawigacji typu tom tom jeszcze wolniej sie zbiera.
Opublikowano
Nie odczuwam, jak cos klikne to 3-4 sek i mam trase policzona, w zwyklej nawigacji typu tom tom jeszcze wolniej sie zbiera.

trase liczy w zaleznosci od ilosci kilometrow czyli dluzej dla Paryza a krocej do Gdanska. Mk4 dziala szybciej znaczaco niz mk3, wybierasz miasto, ulice i w ogole sie nie czeka tylko klika sie "dalej"... Powodzenia z softem, naszczescie nie kazdy bedzie umial sam sobie wgrac, albo ryzykowac sfajczeniem czytnika, a po za tym sa rozne wersje czytnikow mk3 z roznymi kosciami i roznie czytniki sie beda zachowywac, sporko moze sie wysypac, nie mowiac juz o roznych wersjach, takze zarobic bedzie mozna nadal :)

Co najwyzej pobieraja dane z innych katalogow, nawet jesli sa inne procki powstawiane to maja taki sam program, wiec jesli sie cos wysypie to pewnie bedzie to tak losowy wypadek jak przy MK4, nie mowiac o tym ze dokladnie to samo mozna napisac o MK4, tez sie moze wysypac, choc nie spotkalem sie z przypadkiem zeby dobrze nagrana plytka wysypala MK3, na forach anglojezycznych jedyne przypadki to takie kiedys ktos nagral plytke w zlym mode i zapetlil czytnik. Kupa osob pisze ze MK3 sie sypie, latwo go zniszczyc itd, tylko nikt tego nie poparl doswiadczeniem tylko haslem "bo tak slyszalem ".

Poza tym kilka osob za granica tez ruszylo MK3 "z plytki" i wgrali sobie innego lektora itd i jakos nie slyszalem zeby komus cos padlo.

Oczywiscie kazdy sie bawi na wlasne ryzyko, ale wedlug mnie troche przekoloryzowujesz sytuacje.

Opublikowano

MIAŁE DOŚWIADCZENIA Z MK4 I MK3 NA TEJ SAMEJ PŁYCIE (MAPIE)

Zdecydowanie wydaje mi się że pracyje dużo wolnie. być może jest to wina softu między jedny urządzeniem a drugim. Tego nie wiem ale wyznaczanie tras miedzy jednym a drugim trwa dużo dłużej, szczegulnie jak się zgubi albo zmienisz trasę a navi powinna wyznaczyć nową trasę.

Dlatego uważam że MK4 jest szybsze i tym samym lepsze

Opublikowano
naszczescie nie kazdy bedzie umial sam sobie wgrac

ja bym za takie slowa w ryja dawal

zh
Opublikowano

to jakaś bujda musi być!!!!

nie możliwe jest żeby bmw programował każdy czytnik innym softem

napewno jest jeden i uniwersalny

kolega ajib wprowadza jak zwykle elementy paniki w celu czerpania zysków. Przecież jak instaluje komuś nowy soft to nie jeżdzi z dziesiątkami płyt tylko z jedną.

Opublikowano
to jakaś bujda musi być!!!!

nie możliwe jest żeby bmw programował każdy czytnik innym softem

napewno jest jeden i uniwersalny

kolega ajib wprowadza jak zwykle elementy paniki w celu czerpania zysków. Przecież jak instaluje komuś nowy soft to nie jeżdzi z dziesiątkami płyt tylko z jedną.

W serwisie BMW maja jedną płytę do wszystkich czytników.

Opublikowano

To oswiec mnie i powiedz czemu plytek jest sporo ? :)

Tylko pytam o powod techniczny / przyczyne, a nie BO TAK JEST - to nie jest wyjasnienie.

Opublikowano
już tak nie wnikając czy zmiana na polski zmienia równiez komunikaty wyswietlane na zegarach ?
Opublikowano
Mozna znalesc ten modul, wyciagnac pamiec, zgrac wsad, zmienic go... albo innaczej pokombinowac, mozna tylko naklad pracy przy tym jest bezsensowny co do wyniku, przecierz tam sie kilka komunikatow pojawia, wiec jak ktos nie zna ani angielskiego ani niemieckiego moze sie ich na pamiec nauczyc :)
Opublikowano

Kochani Koledzy -

strasznie się wszyscy bulwersujecie, więc się wreszcie spuszcze przed Wami (to staropolszczyzna więc się nie wycierajcie...) =

1. Soft do nawigacji jest uniwersalny (nowe wersje się pokazuja ale tam nie ma polskiego języka albo polskich napisów bo BMW nas olewa).

2. Polski język (komendy po polsku) są z "siostrzanego" softu - czyli plik językowy można sobie podmienić i zamiast np. niemieckiego słuchać polskich rozkazów.

3. Polskie napisy w komputerze można sobie samemu wyrzeźbić = czyli wexportować plik tekstowy przy pomocy NavTweaka (wszystko Wam podałem) i palcami przetłumaczyć na polski i zapisać.

Potem trzeba taki zmodyfikowany soft nagrać na płytę i wgrać w nawigację - jak, jakim programem, jaką prędkością i na co uważać też pisałem miliony razy = poszukajcie, pogrzebcie; kupcie sobie parę płyt na wszelki wypadek, jakby się nie daj Boże zesrało to wracajcie do oryginalnego softu v.28 (też podawałem gdzie ciągnąć) i dalej...

Jeśli boicie się sami (bo kawałek ryzyka jest) to jesteście zdani na spekulantów...

...

Amen

...

Opublikowano

No w sumie racja

wiesz co to za moduł i czy mozna się do niego podpiąć przez OBD?

Opublikowano
No w sumie racja

wiesz co to za moduł i czy mozna się do niego podpiąć przez OBD?

Jaki moduł, po co OBD ???

Nagrywasz sobie CD, wgrywasz nowy (czyli zmodyfikowany) soft do czytnika i masz...

....

Opublikowano
ale chodzi mi o napisy wyswietlane na zegarach na wyświetlaczu pixelowym
Opublikowano
Kupie nagrywarkę CD-RW x1 bo mi się zjarała :cry2: .
Opublikowano

Przez takie posty coraz rzadziej odwiedzam to forum. :(

Opublikowano
  • Moderatorzy

Po co Ci x1 przecież można ograniczyć prędkość nagrywania?!

Zresztą ja zawsze nagrywam X4 i działa...

Opublikowano
ale chodzi mi o napisy wyswietlane na zegarach na wyświetlaczu pixelowym

Tego (najprawdopodobniej) nie wyrzeźbisz...

....

Opublikowano

no właśnie

w sumie wszystkie dane niezbędne do wyświetlenia tzn. przebieg, spalanie itd bierze z tego samego miejsca co BC w navi

czyli musi byc jakieś powiązanie

a i jeszcze jedno.

jak zmieniasz w serwisie jezyk wyswietlany to robią to przez OBD nieprawdaż ?????????//

Opublikowano
no właśnie

w sumie wszystkie dane niezbędne do wyświetlenia tzn. przebieg, spalanie itd bierze z tego samego miejsca co BC w navi

czyli musi byc jakieś powiązanie

a i jeszcze jedno.

jak zmieniasz w serwisie jezyk wyswietlany to robią to przez OBD nieprawdaż ?????????//

No niezupełnie... W oprogramowaniu (np. v31) jest kupa języków wklepanych = napisy są IT, ES, F, NL, D, Eng, Amer... Komendy głosowe są D, E, F, GB, I, NL, RUS, USA (prawie wszystkie w dwóch wersjach = baba + chłop). Możesz to sobie dowolnie podmieniać sam za pomocą NavTweaka... A mając teraz polski plik (dziękuję za dziękuję :wink: ) możesz się bawić ile komputer wytrzyma i ile płyt wystarczy...

...

Opublikowano
Mam Ciebie juz dosc.. znudzilo mi sie odpisywanie na Twoje glupoty.....

Super, dziękuję !!!

Ale żebyś dotrzymał słowa - biorę WSZYSTKICH TUTAJ OBECNYCH na świadków - ten "ailb" obiecał że kończy ze mną korespondencję... :clap:

:D :D :D

...