Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mma bmw e60 2,5disel 2004 rok ostatnio zauwazylem ze samochod nie ma mocy podczas wyprzedzania na 2 bo to bylo zaraz po ruszeniu na 2 obrotomierz dokrecil tylko troszeszce do ponad 3000 obr./min. istracilo moc i zeby wypzredzic samochod musialem zmienic na wyzszy bieg.nipokoi mnie to czy cos jest nie tak.czy tak w tych autach jest czy moze jakies elektroniczne ograniczenia.dziwi mnie to.pozniej sprawdzilem na 3 biegu i na 4 i jets tak samo dochodzi do ponad 3000obrotow i tzreba zmienic bieg czy tak to ma byc czy cos jest zepsute.w ksiazce sprawdzalem to maksymalny moment obrotowy to 4000 a najlepszy 2000.ale nei jestem pewien tego.prosze o pomoc i dziekuje
Opublikowano

cos jest nie tak, ja mam ten sam model i rocznik, u mnie ciagnie spokojnie do 5ciu tys obrotow i napewno wyzej, ale wyzej nie probowalem....

powodow moze byc wiele, podlacz do DIS-a, zczytaj bledy, jak nie masz DIS-a zostaje tobie service....

Opublikowano

samochod bardzo dokladnie sprawdzony 100% bezwypadkowy garażowany.kupiony od firmy.

no takiego "§$%& jeszcze nie widziałem , A serwisował te Auto pewno poprzedni właściciel , a ze niedomaga teraz to jest wskazówka ze odpad z EU wjechał do PL, czyt. w ogłoszeniu Nur EXPORT :duh:

PS.

cytując w/w wypowiedz śmiem twierdzić ze Auto jest Top czyli siadam jadę kręcę jak chce i Auto wykonuje moje polecenia , wiec sie zapytam o co chodzi !!!

Powodzenia, i oby jak najmniej takich wynalazków przyjechało do PL.

Opublikowano
mma bmw e60 2,5disel 2004 rok ostatnio zauwazylem ze samochod nie ma mocy podczas wyprzedzania na 2 bo to bylo zaraz po ruszeniu na 2 obrotomierz dokrecil tylko troszeszce do ponad 3000 obr./min. istracilo moc i zeby wypzredzic samochod musialem zmienic na wyzszy bieg.nipokoi mnie to czy cos jest nie tak.czy tak w tych autach jest czy moze jakies elektroniczne ograniczenia.dziwi mnie to.pozniej sprawdzilem na 3 biegu i na 4 i jets tak samo dochodzi do ponad 3000obrotow i tzreba zmienic bieg czy tak to ma byc czy cos jest zepsute.w ksiazce sprawdzalem to maksymalny moment obrotowy to 4000 a najlepszy 2000.ale nei jestem pewien tego.prosze o pomoc i dziekuje

Objawy wskazuja, najprawdopodobniej, na niesprawny przeplywomierz. Ale nie gwarantuje na 100%.

P.S.Tania ta bmka. Za swoja zabulilem ponad 90tys bez super wypasu.Bo tansze byly jak wraki.

Opublikowano

Post o sprzedaży jest z końca maja i może coś w tym czasie mu się rypło w betce.

Wygląda na to że sterownik przeszedł w tryb awaryjny i nastąpiła odcinka.

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
jak sie nie znasz na samochodach to nie zabieraj glosu.auto jest do spzredania a wczesniej tego nie zauwazylem ze tak sie robi bo nie jezdze jak idiota.jesli nie pomagasz w rozwiazywaniu problemow zostaw swoje zbedne zale i komentarze dla kogos tam ze znajomych.po to sie tu zwracam zeby uzyskac jakis informacji a nie wysluchiwac o twoich zasranych wynalazkach.moze ty jezdzisz wynalazkiem.pozdrawiam :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

faktycznie uszkodzony byl sterownik ktory wszystko sobie kodowal w stan awaryjny juz wszystko dziala samochodzik jest idealny!!!!!!!!!!!!!!!!

specjalnie wiadomosc ta dedykuje do kolegi ''Elvishh" ktory mnie tak ladnie cytowal

pozdro dla tych ktorzy mi pomogli