Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktos mial takie oto problem. Szyba od strony kierowcy gdy jest zasunięta to trzeszczy chyba o uszczelke. Jest to strasznie denerwujące i nei wiem jak sobie z tym poradzić. NIe pomaga nasmarowanie WD40, ciągle trzeszczy. Jesli miał ktos cos takiego prosze o rade.
Konrad
Opublikowano
To normalka w E39. Ludzie radzą sobie wpryskując w tę uszczelkę różne silikony. Pomaga na jakiś czas, trzeba to powtarzać.
Opublikowano
No i rozwiązałem problem. Najpierw spryskałem wszystkie uszczelki i w kazdym miejscu silikonem ale nie pomagało. Wreszcie wziąłem kawałęk szmacianej taśmy izolacyjnej i wkleiłem w ten rowek gdzie wchodzi górna krawędź szyby. Okazało się ze był właśnie problem. Trzeszczało w miejscu styku górnej krawędzi szyby z gumą uszczelki (prawdopodobnie guma sie wytarła albo zestarzała i taki był efekt).
Konrad
Opublikowano
(prawdopodobnie guma sie wytarła albo zestarzała i taki był efekt).

było już o tym kupa tematów -- guma się nie ściera tylko ścierają się te włoski

jak uszczelka jest łyso to trzeszczy a smarowanie jeszcze to pogarsza bo guma nie lubi tłuszczu

z tym że nie wiem czy parciana taśma to dobre rozwiązanie bo będzie świnić smołą