Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam... mam pytanko do was zauważyłem ostatnio iż jak jade tak powyżej 60km po łukach, zakrętach to słychać coś dziwnego.... zakręt w prawo dziwne buczenie, huczenie itp z okolic lewej przedniej częsci zamochodu... zakręt w lewo cisza... nasiliło mi się to po założeniu letnich gum 195/60r14... co to może być
Opublikowano

...moze lozysko w kole takie ma wlasnie objawy.

Wez wrzuc auto na lewarek przekrec kolem jesli jest juz dobrze wywalone to po zakreceniu kolem bedzie slychac.

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
Wlasnie jest duze prawdopodobienstwo ze to lozysko wiec zrob tak jak ci radzi freestyler , a ja moge dodac jeszcze jedno ze jesli okaze sie ze to lozysko to wymien od razu dwa bo moze sie okazac ze za pare dni odezwie sie drugie i po co znowu bawic sie w wymiane jak mozna za jednym razem zrobic oba i miec spokoj na jakis czas :D

BMW czyli Bardzo Miły Własciciel

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Ex: BMW E-30 318iS M42 90'

Opublikowano
a ja moge dodac jeszcze jedno ze jesli okaze sie ze to lozysko to wymien od razu dwa bo moze sie okazac ze za pare dni odezwie sie drugie i po co znowu bawic sie w wymiane jak mozna za jednym razem zrobic oba i miec spokoj na jakis czas :D

Nie tak szybko :!: Szkoda kasy na wymianę drugiej strony :!: Z łożyskami nie ma reguły. Dużo zależy od liczby głębokich dziur, które "przyjęły" na swoje kulki :twisted2: . Dlatego zwykle krótszy żywot mają łożyska (i opony, i elementy zawieszenia) z prawej strony.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Nie tak szybko :!: Szkoda kasy na wymianę drugiej strony :!: Z łożyskami nie ma reguły. Dużo zależy od liczby głębokich dziur, które "przyjęły" na swoje kulki :twisted2: . Dlatego zwykle krótszy żywot mają łożyska (i opony, i elementy zawieszenia) z prawej strony.

dokładnie... też tak mi się wydaje. A to, że to łożysko to masz 100%. Ja miałem to samo w prawym tyle. Pojedz slalomem to uslyszysz dokladnie.

:dance:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka