Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

czy moze mi ktos powiedziec (jak to sprawdzic) , badz sprawdzic po vinie jaki mam kolor nadwozia?

chodzi mi o informacji, ktore musze dac do dorobienia lakieru (chcialem pare rysek usunac)

DC09765

Mam tez pytanie czy przy usuwaniu glebokiej rysy podklad tez klasc pedzelkiem, czy sam lakier pedzelkiem, polerka, bezbarwny pedzelkiem, polerka

pozdrawiam

Opublikowano
Witam. kod koloru masz na naklejce na prawym kielichu a jeśli naklejki juz nai ma to na tabliczce znamionowej u dołu zazwyczaj 3 cyfrowy numer . jak nie znajdziesz to okresl kolor jaki masz to pomoge. a jeśli chodzi o rysy to zalezy jakie sa głebokie nieraz idzie je lekko zamatowac papierem 2000 na wode a potem przy użyciu polerki i dobrej pasty zapolerowac. a jesli sa do podkładu to małym pędzelkiem nałozyc baze a potem możesz bezbarwny kilka razy. Co do dobrej pasty to polecam z lini 3M z białym kapslem lub farecla G3.