Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jakiś czas temu w mojej 316 uszczelniłem i nabilem klimatyzacje. Jest to normalna manualna klima. Moje pytanie brzmi: jaką temperature powinna dawać ta klima przy pokretłach skeconych na maxymalne zimno+4 stopień. Czy jest jakaś określona temperatura, jeśli nie jak to wyglada u Was, czy jest lodówa w aucie ?

Chcialbym to porównac zanim pojade zareklamowac kwestie do zakładu.

dzieki za ewentualne odpowiedzi, pozdrawiam.

Opublikowano
Ogólnie klima powinna osiągać (na kratkach) 13 stopni (przy max obrotach, wolniej będzie jeszcze chłodniej)
Opublikowano

a jak w e46 jest ? jaka powinna być temperatura z nawiewu przy max predkosci ?

Dobrze rozumiem , im wolniej dmucha tym zimniejsze powietrze leci ?

Opublikowano

Według mnie najniższa temperatura jaka da sie ustawic to 16 stopni.

W e36 w manualnej klimie wlasnie mialem 16 stopni po skreceniu najbardziej na zimne pokręteł.

W E46 na komputerze najnizsza temperature mam 16 stopni.

Opublikowano
Własnie zrobiłem test przy pomocy termometru elektronicznego. Na postoju przy około 800 obrotach było to około 16 stopni przy kratce, po małej przegazówce do 15 spadło. mam wrażenie że jest to do uzyskania tylko na postoju bo było czuc w środku delikatna lodówe, w czasie jazdy nie da sie tego wyczuc, choc swoja drogą moze miec znaczenie również nagrzewanie sie wnętrza przez słońce.
Opublikowano
to ze na klimatroniku mozesz ustawic tylko 16 stopni to nieznaczy ze powietrze niebedzie zimniejsze!!! ile czasu gotowal bys wode gdyby plomien z kuchenki mial rowno 100 stopni? dobra temperatura z nawiewu to 8-10 stopni, 14 czy 15 to jest slabo i naprawde cos nie tak z klimą, kiedys po wymianie osuszacza w focucie i po nabicu klimy temperatura na kratce miala 2.5 stopnia!
www.auto-optima.pl
Opublikowano

Ustawiasz temperature jaka chcesz miec w samochodzie i przy jakiej termostat ma wyłączyć klime :)

Powietrze będzie chłodniejsze niż temperatura ustawiona.