Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zamiar kupic BMW E-30 i w zwiazku z tym pytanie jak w temacie. Co wybrać? 318is czy 320?

Zaznaczam, ze ten 320 ma lepsze wyposażenie (wspomaganie, elektryka, centralny zamek). Jak z awaryjnością, osiągami, spalaniem?

Z gory dziekuje.

Pozdr.

p0rk

Opublikowano
ja bym ci proponowal isa chodziasz to jest 4cylindrowka ale najlepsza jaka byla moja byly is palil mi 12l lpg przy dobrej jezdzie a 320 nie mialem ale napewno wiecej pali bo to wkoncu 6garow i to juz od ciebie zalezy czy wolisz miec 6garow i lepszy wypas czy 4gary.a tak przy okazjii jak bedziesz kupowal isa to posluchaj czy lancuch sie nie tlucze bo to sa puzniej spore koszta przy wymianie pozdro :D
Opublikowano
a ja bym wybrał 320tkę, zawsze to 6 cylindrów i lepsza kultura pracy silnika, co do spalania to nie powinno się bardzo różnić. Nie jestem pewien co do ISa, ale tam chyba jest pasek rozrządu...
Opublikowano
Jesli chcesz miec 6 garow to bierz 320 a jesli wolisz poszalec to bierz 318 iS sam mam takiego i jak na 1.8 to zbiera sie calkiem calkiem :D. Spalanie jest w granicach 12l /100 km w miescie ale to musisz juz ostro dawac zeby tyle bral. W 10 litrach jestes wstanie sie zmiescic jezdzac po miescie. I jest tam LANCUCH 2 rzedowy a nie pasek. Lancuch jest na lata ale jak chcesz mozesz go wymienic jesli ci bedzie pzreszkadzala jego glosna praca ale to juz sa spore koszta jesli chcesz wstawic oryginalne czesci.

BMW czyli Bardzo Miły Własciciel

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Ex: BMW E-30 318iS M42 90'

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi.

Co do szalenstw to ja juz sie wyszalalem chyba :) Chodzi mi o bezawaryjna jazde z jakims tam zapasem mocy. Chcialbym, zeby silnik byl w miare elastyczny przy predkosciach 120-150km/h.

Pozdr.

p0rk

Opublikowano

No to z elestycznąścią będzie na kożyść 6-ciu garów, co do spalania hmmm 320 potrafi spalić i 17l/100km przy szaleństwach, ale za 320 przemawia fakt iż jest bardziej popularna, części bardziej dostępne i ciut tańsze.Praktycznie na każdym szrocie, czy giełdzie znajdziesz części do 2.0, a za iS'em trzeba czasem sie nachodzić.

P.S. Często bywa że IS jest bardziej zmęczony i tu nie patrzyłbym na przebieg, bo podczas palenia gumy dużo km się nie robi :lol: :lol:

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Co do tego ze za czesciami do iS'a trzeba zcasami dlugo chodzic to sie zgodze bo od roku szukam siedzenia kierowcy i nigdzie na szrotach nie moge znalezc :(. A co do tej z allegro to moja rada jest taka: najlepiej jechac i osobiscie wszystko sprawdzic a jesli ma gaz tak jak ta to pierwsze co zrob jak pojedziesz ja ogladac od razu pzrelacz na benzyne i sprawdz jak chodzi na benie, bo to jest najwazniejsze.

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Opublikowano
Co do tego ze za czesciami do iS'a trzeba zcasami dlugo chodzic to sie zgodze bo od roku szukam siedzenia kierowcy i nigdzie na szrotach nie moge znalezc

A to is`y maja jakies specjalne, indywidualne fotele? :mrgreen:

Mam zamiar kupic BMW E-30 i w zwiazku z tym pytanie jak w temacie. Co wybrać? 318is czy 320?

Ja na twoim miejscu nie nastawiałbym sie na konkretny model tylko wybrał ten, ktory bedzie najbardziej zadbany wsrod tych, na ktore sie natkniesz podczas swoich poszukiwan. Mam na mysli to, ze gdy znajdziesz zadbanego is`a w bardzo dobrym stanie to nie wybrzydzaj, ze nie ma wspomagania, tylko bierz! Znalezc zadbane E30 graniczy z cudem - wiem cos o tym. Wiec twoj problem sprowadza sie raczej do znalezienia zadbanego egzemplarza w ogole - nie wazne czy bedzie to 1.8is, 2.0i czy nawet 2.5i

Powodzenia.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Tzn fotele sa takie jak w innych E30 ale iS ma charakterystyczny wzor tapicerki a mianowice jest to albo szara krata albo krata w kolorze zgnilej zieleni. Tutaj masz linka jak ta krata wyglada www.allegro.pl/show_item.php?item=45951589 i ja wlasnie posiadam taka szara i nigdzie nie moge znalezc takiego siedzenia :?

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Opublikowano
Witam,

Zaznaczam, ze ten 320 ma lepsze wyposażenie (wspomaganie, elektryka, centralny zamek). Jak z awaryjnością, osiągami, spalaniem?

Z gory dziekuje.

Pozdr.

p0rk

Tylko 6 cylindrów! Bez zastanowienia bierz 320. Pali tyle samo co is, w końcu mniej przeciążony silnik, a kultura pracy nieporównywalna.