Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na końcu bagnetu powinieneś mieć taki plastik z naciętym polem o długości kilku cm, po wytarciu i włożeniu bagnetu w tym polu musi się mieścić poziom oleju, oczywiście silnik nie może pracować ani być przed chwilką zgaszony, bo olej nie zdąży spłynąć i pokaże za mało.
Opublikowano
No wlasnie tak sie sprawdza poziom oleju-wyciagasz bagnecik i patrzysz dokad siega poziom oleju.Jesli faktycznie bagnet jest suchu a wiesz jaki masz olej to jak najszybciej go dolej!Nie polecalbym jazdy przy takim stanie oleju jaki mozesz miec w tej chwili
Opublikowano
Witam. jak sie sprawdza poziom oleju w BMW e36 318i?

:mad2: z tego co się orientuję to takich podstaw mieli uczyć na kursach prawa jazdy.

Wybacz ale moje zdanie jest takie - skoro pytasz jak masz zbadać stan oleju i co zrobić jesli jest go za mało - wymień jak najszybciej auto na ROWER.

Pzdr,

Opublikowano

Spokojnie,

Do sprawdzenia oleju potrzebne są dwie ważne rzeczy:

-auto musi stać poziomo (nie przechylone)

-musisz mieć pewność, że caŁy olej spŁynąŁ do miski olejowej, czyli sprawdzamy tylko wtedy gdy silnik byŁ nagrzany do temperatury roboczej i odczekujemy kilka minut, po zgaszeniu silnika.

Opublikowano

:shock:

...ale dokładnie tak jak kolega Jakub ci opisał, a dla twojego bezpieczeństwa sprawdziłbym (lub poprosiłbym kogoś) by sprawdził mi pozostałe płyny eksploatacyjne w twojej bmw, lepiej dmuchac na zimne bo aż ciarki mi przechodzą jak pomyśle czego tam jeszcze może brakować.

Pozdrawiam i zachęcam do zapoznania sie z codziennymi czynnościami obsługi pojazdu samochodowego.Napewno trochę wiedzy nie zaszkodzi.

Opublikowano

piotr2569 ma troche racji no moze nie do roweru ale tramwaj.

Wlasnie chodzi o prawo jazdy i teraz obowiazkowo trzeba to wiedziec :D tak samo jak w rowerze trzeba wiedziec gdzie znalezc wentyl bo uszlo powietrze W KOLE :cool2:

Moja rada zawolaj kogos kto ma troche wiecej pojecia a moze jeszcze pojezdzisz sobie tym autkiem