Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak czytam i nie moge uwierzyc. W samochodzie za 100 000 nie ma alarmu. I to jest to jak nas postrzegaja w swiecie, tzn polski rynek i polskich odbiorcow. To samo sie tyczy pakietow wyposazenia. Jesli chodzi o Skode czy innego Volkswagena to ok, nie mam nic przeciwko by pojawialy sie u nas te "gole" najtansze wersje, w koncu jestesmy biedniejszym spoleczenstwem niz Niemcy na przyklad, ale dlaczego BMW i Mercedes rowniez prowadza polityke "biednego Polaka" - chyba oczywiste jest ze jesli chce wydac 100 000 pln na samochod to powinien tam byc alarm, elektryczne szyby itp. Dlaczego np. wersja "Classic" Mercedesa w UK to "Classic SE" w Polsce? Dlaczego gwarancja jest na dwa lata w Polsce a w UK na trzy? Czy my jestesmy az tak malo wazni? Czy malo wymagajacy konsumenci jestesmy?
Opublikowano

A wiesz z czego to sie bierze?

Własnie z tego nieszczęsnego korka odkręcanego podczas pracy silnika-od tego się zaczyna,od samoróbstwa i domowych napraw.Zamiast jechać do serwisu i cisnąć o każde gówno.Bo tak zas..ny obowiązek żeby wszystko chodziło jak cacy w takim aucie.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
i dlaetgo nas tak traktuja,wiedza ze Polak sam sobie naprawi pod domem i ze nie będzie zawracał tyłka.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
A wiesz z czego to sie bierze?

Własnie z tego nieszczęsnego korka odkręcanego podczas pracy silnika-od tego się zaczyna,od samoróbstwa i domowych napraw.Zamiast jechać do serwisu i cisnąć o każde [bAD].Bo tak zas..ny obowiązek żeby wszystko chodziło jak cacy w takim aucie.

wez sie ode mnie odpierdol i nie wtracaj swoich 5gr jak nie masz nic do napisania na temat.

Opublikowano

Kolego,czy ja napisałem do Ciebie????

Wyluzuj albo zakup Prozac.

MIKE

Opublikowano
Kolego,czy ja napisałem do Ciebie????

Wyluzuj albo zakup Prozac.

...nie zakup Prozac ...tylko zakup Poloneza albu Żuka- tam syrena z alarmu jest po maską po prawej stronie... i można sobie odkręcać korki.. różne korki :lol: Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Tak czytam i nie moge uwierzyc. W samochodzie za 100 000 nie ma alarmu. I to jest to jak nas postrzegaja w swiecie, tzn polski rynek i polskich odbiorcow. To samo sie tyczy pakietow wyposazenia. Jesli chodzi o Skode czy innego Volkswagena to ok, nie mam nic przeciwko by pojawialy sie u nas te "gole" najtansze wersje, w koncu jestesmy biedniejszym spoleczenstwem niz Niemcy na przyklad, ale dlaczego BMW i Mercedes rowniez prowadza polityke "biednego Polaka" - chyba oczywiste jest ze jesli chce wydac 100 000 pln na samochod to powinien tam byc alarm, elektryczne szyby itp. Dlaczego np. wersja "Classic" Mercedesa w UK to "Classic SE" w Polsce? Dlaczego gwarancja jest na dwa lata w Polsce a w UK na trzy? Czy my jestesmy az tak malo wazni? Czy malo wymagajacy konsumenci jestesmy?

Przeczytaj Osa- on ma dużą wiedzę ,bo najprawdopodobniej pracuje albo w ASO BMW albo gdzieś "blisko" :doh: .W nowych autach na rynek polski autoalarmy i immobilisery są montowane seryjnie i nie trzeba do nich dopłacać. Na rynku niemieckim jest inaczej -BO ONI SOBIE NIE KRADNĄ AUT (jak i rowerów itd) chyba ,że przyjadą jacyś złodzieje z Polski.Poza tym Niemcy nie lubią jak im wyje alarm pod domem po 20-tej i wtedy wzywaja policję ,że im ktoś zakluca spokój :o .Co do gwarancji na merca w UK i Polsce to nie trzeba być filozofem żeby zauważyć jakie drogi są w UK i w Polsce.Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

A wszystkie skośnookie to niby po innych drogach jeżdżą?

:mrgreen:

Kia C'eed i Hyundai i30 (nota bene ten to bezczelna zrzyna z Jedynki,

z boku i z tyłu prawie w 100% !!! :evil: ) to już po 5 lat nawet dają...

I drogi im nie straszne...

Pozdroofka

TT

Opublikowano

...tylko jest drobna różnica... tego nie ma się oglądać tylko tym jeżdzić :P

To po pierwsze. Po drugie- jak mam kupić dżinsy za 50zł i fajne z wyglądu to wiem ,że po pierwszym praniu mogę je wyrzucić. ... Jak to ktoś kiedys powiedział- " nie stać mnie żeby jeżdzić tanimi autami" Pozdrawiam. :cool2:

Opublikowano

...nieocenione- stać przez 5 lat w serwisie Hyundaya- bo jest podobny do BMW serii 1 ! :duh: Pozdrawiam :D

Opublikowano

Kubicar, mam wrażenie, że nie rozumiesz, co czytasz...

Nie pisałem tego, że mi się to podoba...

Bo nie podoba... :evil:

Tylko jak kupujesz drogie auto to chciałbyś chyba być

odpowiednio lepiej traktowany... Także gwarancyjnie...

A nie jesteś :!: I my wszyscy też :!:

To że kochamy nasze samochody nie musi wcale oznaczać,

i zazwyczaj nie oznacza, że pochwalamy poczynania całego koncernu...

Pozdroofka

TT

Opublikowano
Kubicar, mam wrażenie, że nie rozumiesz, co czytasz...

Nie pisałem tego, że mi się to podoba...

Bo nie podoba... :evil:

Tylko jak kupujesz drogie auto to chciałbyś chyba być

odpowiednio lepiej traktowany... Także gwarancyjnie...

A nie jesteś :!: I my wszyscy też :!:

To że kochamy nasze samochody nie musi wcale oznaczać,

i zazwyczaj nie oznacza, że pochwalamy poczynania całego koncernu...

Co ty tu piszesz :duh: Co Ci zrobili w serwisie :?: Napisz proszę jak Cie traktowali i i... O co Chodzi :?: Co robi żle koncern dla Ciebie :?: Pozdrawiam : :cool2:

Opublikowano

Mi na przykłąd wciskali kity,że spadek mocy to stary błąd na przepływce,który teraz sie uaktywnił-prawdopodobnie złe paliwo.Problem w tym,że 2 tygodnie wcześniej byli nadgorliwi-posprawdzali wszystko-"Panie Mikołaju-nie ma żadnych błędów".

A klime czyszczą mi 3 razy już-jak syfiło tak syfi.Bez obrazy nikogo-nie chcę uogólniać-ale pracują w serwisach niestety młodzi chłopcy po zawodówkach samochodowych.Nie wierzę w żadne szkolenia i podnoszenie kwalifikacji.

Tyle że jak jest gwarancja to trzeba tam jeździć.Poza tym wierzę naiwnie,ze wymiana tego co wymieniam przebiega wedle określonych procedur i że każdy idiota sobie tamz tym poradzi.

MIKE

Opublikowano
Napisze tak, nawet w innych krajach "tych niby lepszych" mozna czasami spotkac sie z kiepskiej jakosci serwisem. Takie rzeczy sie zdarzaja, z tymze w takich przypadkach mamy raczej do czynienia z lenistwem ludzi po prostu. A w Polsce, jedziesz do ASO wymienic olej, filtry i....filtry stare, bo sie okazuje, ze chlopaki te przedmioty kolekcjonuja chyba. Twoim samochodem p. Heniek do sklepu po bulki jezdzi na lunchu, a jego szef po pracy do wlasnego domu. Czesto sie okazuje ze odkrywasz nowe usterki po serwisie, ktorych wczesniej nie bylo, wytlumaczenie tego to walka z wiatrakami. Zapewne jest sporo ludzi, ktorzy sa dobrymi fachowcami i z tym nie mozna dyskutowac, ale dreszcz emocji jest na pewno gdy zostawiasz swoj samochod osobom o ktorych tyle sie slyszy! Nawet jesli 80% to przesada, to chocby plotka a ma w sobie troche prawdy i to wlasnie niepokoi wszystkich, nie mowiac o tym, ze ogolne warunki nabycia samochodu w kraju sa gorsze niz w pozostalych. Ktos mial racje piszac, ze gwarancja jest krotsza, bo drogi sa w gorszym stanie niz na zachodzie Europy. Zgoda, tylko czy to jest nasza wina za ktora mamy placic? Zostawiam ocenie nam wszystkim...
Opublikowano
Mam nadzieję ,że wasze doswiadczenia mnie nie dotkną :modlitwa: . Mam tu dwa serwisy: BMW Sikora i Bawaria Motors ale na razie nie mam żadnych doświadczeń ... zobaczymy.Pozdrawiam Wszystkich :)
Opublikowano

Przeczytaj Osa- on ma dużą wiedzę ,bo najprawdopodobniej pracuje albo w ASO BMW albo gdzieś "blisko" :doh: .W nowych autach na rynek polski autoalarmy i immobilisery są montowane seryjnie i nie trzeba do nich dopłacać. Na rynku niemieckim jest inaczej -BO ONI SOBIE NIE KRADNĄ AUT (jak i rowerów itd) chyba ,że przyjadą jacyś złodzieje z Polski.Poza tym Niemcy nie lubią jak im wyje alarm pod domem po 20-tej i wtedy wzywaja policję ,że im ktoś zakluca spokój :o .Co do gwarancji na merca w UK i Polsce to nie trzeba być filozofem żeby zauważyć jakie drogi są w UK i w Polsce.Pozdrawiam :cool2:

W PL do każdego nowego auta dają teraz jeszcze pakiet serwisowy.

A KIA itp. dają dlatego 5 lat gwarancji, żeby ktoś wogóle poszedł i to kupił.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

Os-faktycznie widać jakiąś tendencję do obniżek cen aut?Zarówno nowych jak i EX AG?

Pozdro-MIKE

MIKE

Opublikowano

To jest super wiadomosc z tymi pakietami serwisowymi dodawanymi do zakupu nowego samochodu. Czyli zaczyna sie isc ku lepszemu.

Tak mysle, ze malo tu bylo o tym aktywowaniu alarmu, ale jak ludzie dobrze rozmawiaja to tematy same rosna :D

Opublikowano

..przeciez chodzi o to żeby nie mieć problemów z autem :duh:

Kupiłem auto, wydałem pieniądze, jeżdżę, jestem włściecielem auta które kocham..... a ono odwdzięcza mi się swoimi walorami :modlitwa :modlitwa:

• 4 lata później...
Opublikowano

Poszukałem trochę, ale odpowiedz ostatecznej na nurtujące mnie pytanie nie znalazłem.

Czy mogę na 100% stwierdzić, że skoro po rozkodowaniu VIN nie ma tam żadnej wzmianki o alarmie, to nie mam go zamontowanego? Dodam jeszcze, że dioda pod lusterkiem mi nie miga, auto otwierałem kluczykiem po zamknięciu pilotem i nie było żadnej reakcji, ale musiałbym mieć pewność... :|