Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie przymierzam sie do kupna e46 i mam juz upatrzona jedną , ale napotkałem tam takie dziwne zjawisko , mianowicie , po zapaleniu silnika wszystkie kontrolki gasna tak jak powinny ale po mniej wiecej 10/15 sek zapala sie kontrolka oleju na żółto , swięci około 7/8 sek i gasnie , sprawdzałem stan oleju, jest około 5mm przed max'em , czym może to byc spowodowane ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam ten sam problem w e 36 i jest po wymianie oleju i filtrow i tez sie swieci zolta i dotego pise oil servise

To akurat calkiem co innego bo oil service musisz wykasowac inczej nie zgasnie.

Opublikowano
panowie przymierzam sie do kupna e46 i mam juz upatrzona jedną , ale napotkałem tam takie dziwne zjawisko , mianowicie , po zapaleniu silnika wszystkie kontrolki gasna tak jak powinny ale po mniej wiecej 10/15 sek zapala sie kontrolka oleju na żółto , swięci około 7/8 sek i gasnie , sprawdzałem stan oleju, jest około 5mm przed max'em , czym może to byc spowodowane ??

Mam to samo - jest to padnięty czujnik poziomu oleju... Nowy kosztuje 450 zl (w ASO, bo niby nie ma zamiennikow) - więc ja zostawiłem w spokoju, wole sam sprawdzać co pewien czas :)