Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Będą pasować i nie musisz wcale kupować obniżający do E34 żeby twoja e32 zeszła wystarczy że wsadzisz z 535/530i i będzie nadkole równo z kołem.
Opublikowano
miałem kiedyś założone sprężyny z e34 w e32,nie są tak zupełnie identyczne,średnica drutu w e32 wynosi 14mm a w e 34 13mm,średnica zewnętrzna całej sprężyny w e34 jest odrobinę mniejsza.Z przodu miałem sportowe sprężyny z e34,po roku jedna pękła.Teraz mam założone sprasowane orginalne sprężyny z przodu -40mm i jest idealnie.
Nur bmw e32
Opublikowano
A gdzie mogę dać sprężynki do sprasowania jest to jakaś specjalna firma która się zajmuje takimi rzeczami?? jaki jest koszt??
Opublikowano

zapomnij o takich przekretach !!!

e34 jest lekko liczac 300 kg lzejsza - i sprezyny maja zupelnie inna charakterystyke - samochod moze zaczac zachowywac sie nieobliczalnie w awaryjnych sytuacjach - an iech tak jeszcze sprezyna peknie to mozna sobie ladne kuku zrobic .

Opublikowano
No właśnie o taką opinie mi chodziło, czyli takie z allegro obniżające do E34 mam zapomnieć, szukać przeznaczone tylko i wyłącznie do E32
Opublikowano
Mi pękła,ale naszczęście,oparła się na zwoju,za duże obciążenie.Są to zakłady zajmujące się regeneracją sprężyn,resorów,ja zapłaciłem 60zł za dwie sprężyny z przodu.Na początku byłem sceptycznie nastawiony do tego rodzaju wydawać się można "dziadowania",ale znajomy sprasował 4 spręzyny w e39 i jest bardzo zadowolony.Mnie też polecił.Rok już jeżdżę i jest wszystko ok.
Nur bmw e32