Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Było o tym już wiele razy! Z tego co mówili koledzy z forum, tak można sprawdzać polonezy i duże fiaty :D Jak się odkręci korek w czasie pracy silnika to zmienia się podciśnienie i następuje zachwianie obrotów i tak powinno być :D Mam nadzieję, że czegoś nie pokręciłem w tej jakże mądrej wypowiedzi :mrgreen:
:)
Opublikowano
Było o tym już wiele razy! Z tego co mówili koledzy z forum, tak można sprawdzać polonezy i duże fiaty :D Jak się odkręci korek w czasie pracy silnika to zmienia się podciśnienie i następuje zachwianie obrotów i tak powinno być :D Mam nadzieję, że czegoś nie pokręciłem w tej jakże mądrej wypowiedzi :mrgreen:

Dokładnie tak - zachwianie obrotów. Gdy korek wlewu oleju jest szczelny - powinien być wyraźny opór przy odkręcaniu :cool2:

Pzdr,

Opublikowano
Ja właśnie ostatnio odkręcałem korek wlewu oleju i silnik się zachwiał i wrócił do praktycznie normalnych obrotów jednak bardzo chlapało olejem z otworu to normalne ??