Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zainteresowanych tematem :D .mam wyciek oleju z przekałdni kierownicy servotronic od strony krzyżaka- kolumny kierownicy- mocno leci olej... moje pytanie brzmi...czy regenerować ?, w jaki sposób mam ją wymontować ? ... czy musze zdjąć całą ramę zawieszenia silnika czy jakoś wyjdzie... ? , i co oznacza ostrzeżenie na ramie silnika - Airbag in auto !.... i z tego co mniejwięcej zrozumiałem...przed demontażem przkładni .....ustaw w położeniu centralnym ? .... - czy powinienem w jakiś sposób zabezpieczyś samochód przd demontażem...czy może odłaczyć akumulator ? .....a odnośnie samej przekładni - czy może kupić nową ..jakiejś produkcji....za ok. 2,5 tys.zł. ( w serwisie 5,7 tys.zł..... i jeszcze czy odłączenie czujnika sevotronic powoduje błąd.... który trzeba będzie wykasować ? ...... dziękuje z góry za pomoc w temacie... :)

pozdrawiam wszystich........

ps. a może nie demontować całej przekładni .. tylko da się odkęcić i wyjąć samą część z czujnikim servotronic ? - i zregenerować.. ? czy nie da nie wyciągnąć tego elementu..... on jest przykręcony 2 srubami do przekładni :)..

MOD EDIT:

Proszę przeczytać regulamin! Jest tam coś o zasadzie stosowania pogrubienia czcionki, itd...

Teraz sam wyłączyłem pogrubienie – ale w przyszłości nie będziemy żałować ostrzeżeń za nie przestrzeganie zasad (w tym i w każdym innym punkcie regulaminu)

Opublikowano
Oprócz Beemki popsuła ci się jeszcze klawiatura (wciśnięta kropka :mrgreen: ). Napraw najpierw klawiature i napisz jeszcze raz. Może będzie bardziej czytelne
Opublikowano
Oprócz Beemki popsuła ci się jeszcze klawiatura (wciśnięta kropka :mrgreen: ). Napraw najpierw klawiature i napisz jeszcze raz. Może będzie bardziej czytelne

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź...napewno mi pomoże w naprawie!

Opublikowano
Sam chcesz to naprawiac? Radzilbym niestety serwis i to ten drozszy. niestety nasze autka nie są tanie w naprawie. A na tym nie oszczędzaj!
Opublikowano
Sam chcesz to naprawiac? Radzilbym niestety serwis i to ten drozszy. niestety nasze autka nie są tanie w naprawie. A na tym nie oszczędzaj!

Nie...nie chcem sam tego naprawiać...tylko chociaż zdemontować poprawnie...i oddać do regeneracji... jeśli oczywiście wchodzi w grę regeneracja...