Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich uczestników forum BMW.Parę dni temu kupiłem BMW E-36 Sedan z silnikiem 1.8i.Dodam że to moje drugie autko jakie posiadam.Na sam początek postanowiłem wymienić przednie i tylne zawieszenie.No i właśnie dzisiaj odbieram autko od mechanika i po paru kilometrach po zatankowaniu wyjeżdżam ze stacji benzynowej i słyszę takie głośne trzaski jakie dochodzą z tylnego zawieszenia.Od razu dojechałem do warsztatu i na podnośnik ją.I okazuje się ze łapa aluminiowa od dyfra pękła.Pragnę nadmienić ze wszystkie gumki w tylnym zawieszeniu były wymieniane na nowe.Jak myślicie drodzy koledzy .Co się mogło stać ze to pękło.Dziękuje za wszystkie opinie.
Opublikowano
mogłeś wjechać w dziurę, nawet małą i pękła, tak miałem z łapą od silnika. Dam Ci dobrą radę kup ją nową, bo pomiędzy używką, a nową będzie około 30 zł różnicy, tak było u mnie
Opublikowano
Chciałbym sie jeszcze dowiedzieć .Czy jeśli warsztat dokonywał wymiany wszystkich gumek tylnego zawieszenia to czy mógł coś źle zrobić ze ta łapa po prostu pękła czy było to po prostu zmęczenie materiału.Co do odpowiedzi kolegi który mi odpisał to od razu wyjaśniam ze żaden kamień tam nie uderzył bo nawierzchnia po której się poruszałem była gładka.A co do łapy to pękła ta aluminiowa co trzyma całą dyferencje.Tak zwana obudowa.W sklepie BMW wołają za to z dwoma gumkami i uszczelką 400 zł (oryginał).Czy duzo jest roboty żeby to po prostu wymienić.
Opublikowano
nie jest problemam to wymienic naprawde i nawet sam to zrobisz . ja naprawiam mosty i mam taką czesc z gumami jest mam jeszcze inne czesci zadzwon to pogadamy i ci powiem co i jak zrobic :cool2: