Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od roku w głowie kręci mi się pomysł żeby sprowadzić furę z USA, myślałem o jakimś 750, 760 w Longu, albo m5 e60, przyczyna prosta( $$). Pytanie takie- czy da się coś zrobić z tym żeby climatronic pokazywał temperature w celcjuszach a nie w farenheitach(nie wiem jak to sie pisze ;) ) i czy da się spalanie w komputerku zrobic żeby pokazywało w l/100km a nie mpg czyli mile/galon.
BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano (edytowane)

AFAIK sa spore problemy z diagnostyka i naprawami elementow elektronicznych w nowszych BMW sprowadzonych z USA.

Europejskie ASO czesto wrecz nie podejmuja sie napraw.

Niedawno na forum ogolnym byl watek wlasciciela szostki sprowadzonej z USA, ktory mial spore klopoty przy naprawie bodajze slotu na karte uruchamiajaca samochod. Skonczylo sie chyba na wymianie calego komputera od wersji europejskiej, ale zdaje sie, ze ustawienia jednostek temperatury i spalania trzeba bylo zmieniac przy kazdym uruchomieniu samochodu.

Edytowane przez Panfil - BMW Klub Polska

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Hej

Ja ciągnę samochody ze stanów.Nigdy nie miałem problemu ze zmianą C na F i mil na km...bierz śmiało.przy odbiorze dobrze zapłać temu co będzie kontener otwierał bo inaczej to samochód Ci tylko zniszczą :?

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Obilo mi sie o uszy, ze mozna ze stanow sprowadzic kazde BMW, byleby to nie byla nowa seria 7 i 6. Inaczej bedziesz mial wiecej klopotow niz korzysci. Problemy dotycza zupelnie innej elektroniki. Tak slyszalem :)
Opublikowano

no dzieki za info, właśnie obijam sie od dłuższego czasu między 5 a 7, jak 5 to może m5 albo jakies 550, ceny kosmiczne są w usa, patrzyłem ostatnio na bmwusa.com konfiguracje zrobiłem sobie 760 w longu i mi wyszło 90k $, przy czym u nas taka kosztowała by jakies 400k pln.

A ile sie płaci za transport z usa do bremenhaven( bo słyszałem że polską nie ma co sobie zawracać gitary) i ile czasu taki stateczek płynie.

Łukasz735 sam jezdzisz po samochody czy przez neta kupujesz? Ja planuje pojechać sam, dostałem wize na 10 lat, rodzine mam w usa, czyli problem niewielki. Jak to wygląda w usa, sa komisy tak jak u nas czy jakies salony czy jak tam sie kupuje?

A jak to się zmienia mile na km i te C na F trzeba softa wgrywac czy normalnie podłączasz komputerek klik i po sprawie?

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano
ja przewaznie ciągne volva i jeep-y.zmianę robie pod kompem i nie ma problemu.auta przypływają mi do Gdyni i tam już sam ich odbieram.czsem jest problem z ocleniem dlatego to akurat robie w Bremenhaven.ja kupuje przez internet z komisów koszt transportu to ok 1.500$

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i